Femteplatser i Allsvenskan

Två femteplatser blev slutplaceringarna för Rockaden Umeås två allsvenska lag när säsongen 23/24 avslutades idag.

Förstalaget gästades av SK Passanten i division 1 norra. Huddingelaget, som spelade om seriesegern, vann rättvist med 5,5-2,5 även om siffrorna skenade iväg lite lättvindligt. Nog var både Henrik Isaksson och Staffan Engström värda mer än två nollor i sina partier. Nu blev det bara en vinst totalt och den stod formtoppade Julius Rezai för som stiligt utmanövrerade sin motståndare. Remierna ordnade Ulf Hammarström, Henrik Olofsson och David Johansson. Femteplats var nog sämre än förväntat för förstalaget men vi får glädjas åt att vi var det enda lag som vann över serieettan Wasa SK II.

Derbyt i division 2:1 borta mot SK Örnen vanns av andralaget med 4,5-3,5. Trots underläge med 1-2 så blev det vinst till slut efter att Rockaden II förvaltat de överlägen man hade till seger. Vinnare blev Per Hjalmarsson, WIM Cristine Rose Mariano och Alexander Johansson. Kryssen grejade Christoffer Berggren, Samuel Knutar och Ewoud Demeestere. Noterbart var att lagledarderbyt mellan x-rockadaren Gunnar Sundman och Mikael Forsberg slutade 1-0.

Nu återstår bara att uppdatera den unika maratontabellen som spänner över 50 år (1974-2024) sedan kan vi lägga säsongen 23/24 till handlingarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *