Pether Olsson en hel poäng före

Fjärderankade Pether Olsson, SK Örnen har hittills skrinnat fram utan felskär i Björkstadsschacket. 5p/5 är starka papper även om han inte mött någon av de nio bäst rankade än så länge. I rond 6 kl. 08.30 imorgon blir det dock ändring på detta då femterankade Adrian Bohman Karlholm, Östersunds SS sitter på andra sidan brädet. Pether är en hel poäng före ett koppel av 4:a-poängare; förutom morgondagens tidiga motståndare har även Tommy Lidén, SS Luleå, Hassan Kashwan, do, FM Adrian Söderström, Fagerviks SK, Emanuel Sundin, Gnarps SK och Vidar Hagevi, Sundsvalls SS samlat ihop 4p/5. Det kommer säkert att bli ett hårt race hela vägen in i kaklet imorgon.

Vart håller hemmaspelarna hus undrar kanske vän av ordning? Jo de bästa ståtar med 3,5p – Ulf Hammarström, David Nygren, Henrik Isaksson och Magnus Hellström. Ingen av dessa har klarat sig undan att förlora ett parti. Lägger vi till Skellefteå SK:s Gösta Enqvist som också har 3,5p så hittar vi säkert DM-vinnaren (senior) bland den här kvintetten.

Bäst till för att lägga beslag på junior-DM-bucklan ligger just nu SK Rockaden Umeås Julius Rezai och Alexander Johansson bägge med 50%, 2,5p. I det inbördes partiet i rond 5 blev det en salomonisk remi. Det var dock efter en ädel kamp som slutade i ett slutspel med dam mot två torn och likvärdigt med bönder.

Resultat, aktuell ställning och lottning i Björkstadsschacket.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *