Uppdaterad maratontabell

Schackallsvenskan är avslutad för denna säsong. Förstalaget fick respass ur Elitserien efter en vinst (SS Manhem 5-3) och åtta förluster. På 2p blev man näst sist i sluttabellen 4p från nytt kontrakt och Eksjö SK. Inför det avslutade sammandraget i Västerås hade man avgörandet i egna händer men tyvärr blev det tre knappa förluster och degraderingen till Superettan nästa säsong var ett faktum. Bäste poängplockare bland de som spelade merparten av matcherna var GM Marijan Petrov som noterades för 6p/9 (2 vinster, 6 remier och 1 förlust).

Andralaget, i division 2 norra, inledde svagt med två förluster. Sedan blev det fyra segrar och en 4-4-match vilket innebar en stabil tredje plats i sluttabellen. Bäste poängplockare här blev i överlägsen stil WIM Cristine Rose Mariano-Wågman som tog 6,5p/7(!)

I vanlig ordning har vi uppdaterat maratontabellen med de allsvenska resultaten samt spelarnas poängplockande från Svenska Cupen under säsongen. Denna statistik är smått unik då den bygger på alla resultat bakåt i tiden sedan 1974/75. Totalt i år deltog SK Rockaden Umeå i 128 allsvenska partier och vi vann 40, remiserade i 32 och noterades för 56 förluster, en mellansäsong med andra ord… Maratontabellen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *