Umeå Open finaliserat

Igår spelades de sista ronderna av Umeå Open och idag har vi finaliserat turneringarna. Det var bokpriser till respektive segrare i varje grupp.

Grupp A togs hem av David Nygren på 4p/5. Här var det ett rent finalparti i sista ronden där David pressades hårt av junioren Julius Rezai men till slut lyckades bärga en halva som vit i en skarp ställning. Julius och Henrik Olofsson fick nöja sig med 3,5p. Grupp A.

Mikael Forsberg vann sitt avslutningsparti som svart mot Lars-Erik Hasselgren i B-gruppen och smet därmed förbi värste konkurrenten Samuel Sonning i sluttabellen. VSF:s ordförande skrapade ihop fina 4p/5. Grupp B.

I grupp C hade David Lagervall det bra förspänt då han tidigt vann tornet i sitt parti men Michael Pettersson kom igen och David fick finna sig i att damen blev fångad. Strax därefter var förlusten ett faktum. Därmed gick slutsegern till Erik Olsson, på 3,5p/5, som trist nog vann på walkover i sista ronden. Grupp C.

Helt klart är att Styrelsen måste ta ett beslut på vad som gäller vid uppskjutna partier och lämnade walkovers. För i denna turnering, som dessutom var Berger (alla mot alla och man vet lottningen i förväg – vilket möjliggör spel på förhand), var det för mycket av den varan. Allt detta är tråkigt för de motståndare som drabbas och det sportsliga blir inte heller rättvist. Dessutom är ju alla turneringar numera ELO-registrerade vilket gör dem mer ”internationella” och då ser det illa ut med alla lämnade w.o:s.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *