Storseger för andralaget

Det var länge sedan Rockadens andralag kunde ställa upp med ett så starkt lag på papperet som i dagens betydelselösa division 2-match borta mot SK Örnen. Magnus Hellström var diskvalificerad (spelat fullt antal matcher redan då han deltog i förstalaget i höstas) men i övrigt var det snudd på det bästa som gick att mönstra. Det visade sig också i slutresultatet då segersiffrorna skrevs till odiskutabla 7,5-0,5. Ångermanlänningarna hotade egentligen aldrig även om siffrorna skenade iväg aningen på slutet. Notabelt var att det var David Nygren som tvingades släppa en halva på förstabordet som vit mot Jan Viberg. Ett parti där David hade goda chanser men inte tog tillvara på dem.

Bland vinstpartierna blev vi särskilt förtjusta i Johan Larssons, Staffan Engströms, Per Hjalmarssons och WIM Cristine Rose Mariano-Wågmans insatser. Dock så var det absolut ingen spelare hos gästerna som föll ur ramen!

Årets division 2 kan nu sammanfattas. Seriesegern gick till Schack 64 (Grattis!) och ur serien (ifall någon nu åker ur) åkte Upsala ASS III och SK Örnen. Rockadens andralag knep bronset på 9p, starkt gjort efter att serien inletts illa. Division 2.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *