David Nygren DM-mästare i Lövånger

I strålande sol bland annat med några hängivna trollsländor som åskådare avgjordes årets öppna snabb-DM utomhus i Lövånger. 32 spelare kom till start och arrangemanget fungerade perfekt i samarbete med Kyrkstan som dukade upp fika och lunch. Enda mankemanget var att spelschemat inte riktigt hölls beroende på att vissa partier drog ut på tiden. Detta var väntat då betänketiden var 15 minuter/spelare + 10 sekunder/drag.

Bäst över de 7 ronderna lyckades Rockaden Umeås David Nygren som landade på 6,5p/7. När han intog förstabordet obesegrad efter tre ronder och väl där rakade av GM Ferdinand Hellers och SS Luleås Tobias Pettersson var saken biff. Att det sedan blev en tappad halva mot hemmaspelaren Sture Eriksson i ett ruffligt parti spelade mindre roll. Vinsterna mot Hellers och Pettersson var riktigt stiliga dessutom. En värdig vinnare helt enkelt. Just Hellers blev tvåa med 6p och Pettersson blev trea med 5p bägge med ett stabilt spel. 5p tog även Umeås Magnus Hellström och Roland Eriksson, Bodens SK. Magnus som hör och häpna var utan ELO-tal i snabbschack, men inte längre.

Juniorbäst blev Ilia Chernov, SS Luleå med fina 4,5p före Hjalmar Norell, Skellefteå SK med 3,5p och Alexander Johansson, SK Rockaden Umeå 3p. I Hjalmars fall (för övrigt släkt med David Nygren) var det dessutom den första riktiga schacktävlingen så starkt jobbat av honom. Inte för inte blev han JDM-mästare för Västerbotten.

DM-pristagare blev följande (delades ut till dem som representerade västerbottniska klubbar):

Seniorer:

  1. David Nygren, SK Rockaden Umeå, 6,5p
  2. Magnus Hellström, SK Rockaden Umeå, 5p
  3. Sture Eriksson, Lövångers SK, 4,5p

Juniorer:

  1. Hjalmar Norell, Skellefteå SK, 3,5p
  2. Alexander Johansson, SK Rockaden Umeå, 3p
  3. Albin Edström, Lövångers SK, 3p

Resultat och slutställning hittar du här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *