Mission completed

Det blev seger även i säsongens sista match i division 3:1 för Rockaden Umeås andralag. Östersunds SS III blev ett lätt byte och segersiffrorna skrevs, precis som i Umeå i oktober, till 4-0.

Snabbast ur startblocken denna dag var Lennart Almquist som vann efter 24 drag och en timmes spel som svart detta sedan Lennarts B-bonde vandrat över hela brädet och till slut blivit en maktfaktor. Henrik Olofsson spelade som vanligt stabilt och vann sedan utan att förta sig. Draget Lxa6 kom nog som en blixt från en klar himmel för motståndaren?! Magnus Hellström vann kvalitet och utökade hela tiden försprånget bara för att i slutställningen ha ett helt torn i övervikt. Henrik Isakssons parti tog längst tid då han mötte x-rockadaren Thomas Frank. Ett damdrag som medförde ett kombinerat matthot med pjäsvinst blev dock övermäktigt för motståndaren att gardera sig emot och efter 35 drag var det game over.

Därmed blev sejouren i division 3 ettårig och dessutom med marginal. Av 24 partipoäng togs 20,5p och de sex vinsterna var egentligen aldrig hotade. Nu återstår att mobilisera motiverade spelare så att division 2-spelet kan genomföras för som bekant krävs det 8 spelare i den serien. Att lämna en massa walkovers, som var fallet säsongen 2017/18, håller inte då kan vi lika gärna vara kvar i division 3. https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=5779

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *