Kontrakten säkrade

Helgens allsvenska matcher på hemmaplan bjöd på ömsom vin och ömsom vatten. Klart är i alla fall att kontrakten säkrades både i division 1 och 2.

Lördagens match för andralaget ska vi snarast glömma. En jämn match rankingmässigt slutade med storförlust, 2-6 mot Gnarps SK. Inte mycket fungerade och trots att WIM Cristine Rose Mariano som vit gav hemmalaget ledningen var vi chanslösa. Ewoud Demeestere tröstreducerade också det som vit.

Nu är schack sällan logiskt. Söndagens motstånd för andralaget, Fagervik-Sundsvall II, slog självaste ASSU klart på lördagen men mot ett självförtroendesvagt hemmalag blev det tvärstopp. Trots ledning för medelpadingarna med 0,5-1,5 så hade Rockaden II kontroll och ettorna rasade in innan tidskontrollen vid 40 drag passerades. Cristine och Ewoud vann bägge igen och dessutom stiligt. Samuel Knutar och Per Hjalmarsson gjorde inte heller något misstag. Till sist stannade det vid 5-3.

Förstalaget var över 100p bättre rankade än sina motståndare Stockholms SS II. Trots det var det underläge mest hela tiden i matchen. Snabb remi på första bordet i ett estetiskt parti som verkligen var remiaktigt följdes upp av en rejäl plump för Erik Malmstig som missade det starka draget Dxf2! och dukade under. Sedan förlorade Henrik Olofsson ett ganska jämnt parti på bord 8. Tur då att David Nygren stiligt förvaltade sitt överläge till seger. De 4 partier som sedan återstod kändes som de kunde gå hursomhelst. Nu blev det remier med lite mersmak för Staffan Engström och Henrik Isaksson. Skönt då att David Johansson kunde utjämna till 3-3 genom seger i sitt komplicerade parti. Motståndaren vandrade ner med kungen på Davids planhalva trots att många pjäser var kvar på brädan och det blev ett riktigt annorlunda slut. Kvar var då Julius Rezai i ett parti som länge såg ut att gå till hans fördel men motståndaren fick två väldigt starka bönder och efter diverse byten slutade krutröken med att motståndaren hade kung och torn mot Julius kung och löpare. Motståndaren försökte lura umejunioren men misslyckades och efter 5,5 timmes spel enades man om remi.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *