Höstturneringen färdigspelad

A-gruppen har varit färdigspelad sedan länge. Där avgick Henrik Isaksson med slutsegern på 5,5p/7. B-gruppen blev klar ikväll, tyvärr på ett litet tråkigt sätt då Alexander Johansson vann på w.o i sitt parti. Alexander tog 9p/11 vilket räckte för att passera Jonas Burman med en halva. Även partiet Anton HanssonSamuel Sonning avgjordes ikväll med resultatet 0-1. Samtidigt var vi tvingade att avsluta tävlingen ikväll för att inte hålla på allt för länge och hinna redovisa allt till Sveriges Schackförbund.

Vinnarna i respektive grupp + Albin Bredberg (slumpmässigt framlottad) kommer att belönas med en utvald schackbok från Schackbutiken som förhoppningsvis kan delas ut under blixt-KM-kvällen nästa måndag 13/12.

När det blivit dags att summera Höstturneringen kan vi konstatera att det var mycket trevligt med alla ”nya” spelare som tillkommit under hösten. Förhoppningen är att dessa blivit så bitna att de fortsätter med närschack även år 2022! Tyvärr kanske 11 ronder i B-gruppen blev aningen mastigt sett till de avhopp och w.o:s som varit, vi får dra lärdom av detta. Dessutom har vi ju inte haft de bästa förutsättningarna sett till att pandemin fortfarande existerar ute i samhället. Till våren får vi också se till, om Corona så tillåter, att stoppa in lite andra spelmoment i kalendern såsom blixt-, snabb- och handicapschacktävlingar av enkvällsformat.

Grupp A slutställning.

Grupp B slutställning.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *