DM-titeln till David Nygren

Årsmötet i Västerbottens SF blev stillsamt. Idel omval i Styrelsen vilket innebar nytt förtroende för Mikael Forsberg, Jonas Burman och Erik Olsson. Oförändrade medlemsavgifter och höjd bilersättning till 25,- togs det beslut om. Ekonomin inom förbundet är god. 20 000,- kommer att avsättas för ett gemensamt inköp av bräden och klockor till schackklubbarna (ej skolschackklubbarna) i förhållande till deras seniormedlemsantal 2022. Detta då några klubbar framfört att deras material är aningen slitet. I övrigt diskuterades ev. Vasamatch i maj, Långparti-DM som är tänkt att arrangeras i Umeå 2-4 juni och snabb-DM som planeras i Lövånger tredje helgen i augusti.

Efter avslutat årsmöte fikades smörgåstårta och sedan vidtog blixt-DM. En ELO-registrerad turnering över 11 ronder med betänketiden 3 minuter + 2 sekunder/drag och spelare. Totalt kom 14 deltagare till start. Det blev en trippel på pallen för SK Rockaden Umeå. Guldet gick till David Nygren på 10,5p/11 och endast en tappad halva till slutliga tvåan Ulf Hammarström. Ulf i sin tur stannade på 9,5p efter en snöplig nolla mot Jonas Burman i rond 2. Henrik Olofsson blev trea med 8p.

Juniorguldet gick till Rockadens Ewoud Demeestere på 3p/11. Han var tyvärr ende junioren till start också vilket var lite trist. Blixt-DM 2023.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *