David & Erik distriktsmästare

Imponerande 27 spelare kom till start i dagens snabb-DM i Lövånger. Bäst över de sex ronderna med kvartspartier lyckades Rockaden Umeås David Nygren och hemmaspelaren Sture Eriksson bägge med 5p/6. Efter särskiljning gick DM-titeln till David som även vann det inbördes partiet redan i rond 2. Davids tappade poäng var två remier mot högstrankade Tobias Pettersson, SS Luleå och 13-årige Erik Bravo Granström, Rockaden Umeå i sista ronden bägge vid bord 1.

Just Erik var turneringens stora utropstecken med förutom remin mot David även en seger mot Tobias Pettersson som vit i rond 5! Totalt blev det 4,5p och endast en förlust, i rond 1 mot Gösta Enqvist, Skellefteå SK, för 1500-spelaren som tillbringar sin tid i såväl Umeå, Tyskland som Spanien! Vi behöver knappt nämna att Erik tog hem junior-DM med sin insats! 4,5p räckte även för att dela på tredjepriset i huvudturneringen tillsammans med klubbkompisen Johan Larsson och Hassan Kashwan, Skellefteå SK.

Bland juniorerna blev SS Luleåduon Jacob Harlin och Viggo Bäckström övriga på prispallen med 3p vardera. Eftersom Jacob och Viggo är norrbottningar så gick de övriga junior-DM-bucklorna till Rockaden Umeås Fabian Lindström 2,5p och Kaito Brännström med 2p.

Då väderauspicierna inte var de bästa förlades spelet inte utomhus utan inne i Ryggåssalen – en klassisk lokal i DM-sammanhang – som är ytterst lämpad för ändamålet. Arrangemanget förflöt utan mankemang även om tidsschemat sprack lite grann då vissa partier var lite långa men välspelade. Ju längre spelet gick blev det också, trots AC, lite varmt i spellokalen men schackspelare är ett härdat släkte! Nu hoppas vi på samma uppslutning när öppna långparti-DM (Björkstadsschacket) avgörs i Umeå helgen 4-6/10. Resultat: http://chess-results.com/tnr458613.aspx?lan=6&art=1&rd=6&turdet=YES

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *