Allsvenskt avslut i Östersund

Hittills obesegrade Rockaden II Umeå reser idag till Östersund för de sista matcherna i division 3:1 säsongen 2018/19. Motståndet är på lördag Östersunds SS II och på söndag Östersunds SS III. Matchen idag lördag börjar kl. 12.00.

Tanken var att matcherna skulle spelats nästa helg egentligen genom ett minisammandrag tillsammans med ASSU II. Men hotellrummen i Östersund var svindyra i samband med att Skidskytte-VM avgörs i jämtlandsmetropolen då och framåt i mars. Nu valde ASSU att behålla de ursprungliga matchdatumen vilket gör att ÖSS får ”offra” sig vid schackbrädorna två helger i rad. Vi är dock tacksamma att jämtarna valde att byta datum för oss.

När lagen möttes i Umeå i slutet av oktober så vann rockadenlaget med 4-0 över ÖSS III medan det blev mycket jämnare i mötet med ÖSS II, seger 3-1. För att Rockaden II Umeå säkert skall vinna serien så krävs det enbart 3 partipoäng på de två matcherna men då måste dessutom ASSU II vinna sina kamper med totalt 8-0. https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=5779.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *