Spela Schack

Alla kan lära sig spela schack. Schack är ett bräd- och strategispel för två deltagare. Ordet ”schack” härstammar från det persiska ordet shah, som betyder ”kung”. Spelet anses ofta vara ”kungen av strategispel”, tillsammans med bridge och go.

Schack är ett spel med fullständig information. Detta innebär att allt som händer på spelplanen är synligt för båda spelarna. Det är ett rent skicklighetsspel utan inslag av tur och det finns teoretiskt en optimal strategi som ännu är okänd.

Börja spela schack

Sveriges schackförbund finns bra material om hur du börjar spela schack och dessutom väldigt mycket intressant för alla schackintresserade.

www.schackslottet.se finns material om schack samt möjlighet att spela schack mot människor och datorer.

Sveriges Schackförbund har även utsett en officiell lärobok, SchackmaGandhi får en idé. Den ligger också till grund för en app med samma namn som finns att ladda ner till iPad  och iPhone.

Schacklager

Ungdomsverksamhet

SK Rockaden bedriver en omfattande ungdomsverksamhet. Ett 20-tal ungdomar samlas varje torsdagkväll på klubblokalen för att träna och spela. Vi har schackläger på Norrmjölegården den 18-20 augusti. Vi anordnar tävlingar för ungdomar som Schackfyran och Talangjakten. 11 ungdomar åkte på Skol-SM i schack, som förra året gick i Västerås.

Spela-schack

Nybörjarschack

Kan du spela schack, men vill bli lite bättre? På torsdagar kl 18.15 har vi träning för ungdomar 6-18 år. Allt ungdomsschack bedrivs i vår klubblokal på Mariehemsvägen 2C i Umeå. Anmäl dej genom att mejla ungdom@rockaden.nu. Berätta hur gammal du är och lite om dina ”schackkunskaper”. Lämna även ditt/dina föräldrars mobilnummer, så hör vi av oss. Kostnad 275 kr per termin. Vi tar emot i mån av plats i våra grupper.

Schack på klubblokalen

Träutensilierna i ett tryckeri äro ingalunda en faktor där trevnadens ordningens och ekonomiens upprätthållande, och dock är det icke sällan som sorgliga erfarenheter göras ordningens och ekon och miens därmed upprätthållande. Träutensilierna i ett tryckeri äro ingalunda en oviktig faktor, för trevnadens ordningens och och dock är det icke sällan

Schack på Väven

Schack på Väven är ett samarbete mellan SK Rockaden, Studieförbundet Vuxenskolan och Umeå Kulturförvaltning. Idén är att Väven skall vara en mötesplats  för schackintresserade i alla åldrar. Alla är välkomna att spela. Vi har nybörjarschack, träning för mer avancerade ungdomsspelare samt spel utom tävlan.

Så kan man också bara komma och titta och umgås. Datum hittar du på under fliken kalender och på alltomvasterbotten.se. Spelkvällarna är vanligtvis tisdagar, två per månad, kl 18.00 i sal xx på Stadsbiblioteket, Väven, Storgatan 46, Umeå. Schack på Väven startar  sin verksamhet preliminärt i maj 2016 och vi hoppas att verksamheten ska finna sina former under det här året.