SK Rockaden Umeå
Jimmy visar strålande form (15 jun 2008)
Jimmy Mårdell vill verkligen vara med och konkurrera om en plats i Rockaden Umeås förstalag nästa säsong. I grupp B vid Salongernas ELO-turnering i Stockholm gick han fram som en ångvält. 8,5p/9 blev hans glimrande facit trots hårt motstånd i form av spelare med likvärdig rating. I det avslutande finalpartiet mot Bengt Sjödin, Södra SASS krävdes remi som svart för att säkra slutsegern. Jimmy gav dock motståndaren ingen pardon utan vann ett ensidigt parti efter blott 31 drag(!) Enda remin kom i rond 5 som svart mot Alexis Duenas, Sollentuna SK, 1969 och kanske kan föras upp på "fotbollskontot"? I övrigt många trevliga och klart "igenomspelbara" partier som finns att tillgå via länken nedan.

Grupp A togs hem av Johan Furhoff, Södra SASS med 7p/9 före Krister Olsson, Horndals SK och Erik Blomkvist, Rockaden Stockholm bägge 6,5p. Här tog x-rockadaren Jörgen Eriksson 3,5p. Jörgens många remier (5 st) hindrade honom från en bättre placering. I övrig vann Jörgen ett parti och förlorade tre. Stockholms SF:s hemsida.

Beslut från styrelsemötet (10 jun 2008)
Igår hade Styrelsen planeringsmöte inför säsongen 2008/09. Bl a beslutades följande;

- En konstituering av Styrelsen gjordes.
Ordförande: Mikael Forsberg
Vice ordförande: Urban Eriksson
Kassör: Jonas Burman
Sekreterare: Christoffer Vikström
Ungdomsledare: Fredrik Wikström
Ledamot: Magnus Stenius (biträdande ungdomsledare)

- Björkstadsschacket fyller jämnt 30 år nästa säsong. Det beslutades om ett oförändrat spelupplägg men med en förstärkning av prissummorna som för 2008 garanteras redan vid 50 deltagare.

- Den fasta telefonen har sagts upp - 090/13 96 26 - är ett minne blott. På slutet betalade vi nästan bara fasta kostnader för abonnemanget. En telefon med kontantkort kommer att införskaffas till hösten. Eventuellt kan ett litet bidrag till respektive lagledare för telefonomkostnader införas som kompensation.

- Lagledare för allsvenska säsongen 2008/09 blir; förstalaget i Superettan; David Nygren, andralaget i division 2:1; Urban Eriksson och tredjelaget i division 2:1; Magnus Stenius. Eventuellt blir det ingen Länsserien till hösten då Skellefteå SK aviserat att man inte vill vara med. En kommunserie med umelag och Obbola SK kan kanske vara ett alternativ. Våra schackspelande juniorer skulle må bra av att ha en sådan serie.

- Föreningen kommer att söka ett arrangemang under säsongen 2008/09. I turordning siktar vi in oss på;
1) Flick-SM
2) Talangjakten
3) Kadettallsvenskans kval
Jonas Burman får i uppdrag att höra med SSF om något av arrangemangen är lediga samt om Norrland för omväxlings skull (!) kan få vara värdar för någon av tävlingarna.

- Schackklubben har brist på spel - alltför många spel har lånats ut till skolor i samband med Schackfyran. Vi måste kräva igen dessa för att inte stå utan inför hösten.

- Genom Christoffer Vikströms försorg (sammankallande) skall vi försöka spela/visa schack genom spel på uteschacket i sommar under några veckodagar i juli/augusti. Alltför att rekrytera nya medlemmar och intressera vanliga sommarflanörer på stan. Prata med Christoffer om Du är intresserad av att ställa upp någon vardag och hjälpa till i marknadsföringen.

- Säsongen 2008/09 inleds för seniorerna måndag 25/8 och för juniorerna torsdag 4/9.
Lars-Erik Hasselgren 60 år (08 jun 2008)
Idag fyller en av SK Rockaden Umeås medlemmar jämnt. Lars-Erik Hasselgren har nått den ärovördiga åldern 60 år. Även fast det inte blir mycket schack på klubben nuförtiden så finns intresset kvar alltjämt i bakgrunden. Skulle arbetet bara medge (skiftgång på Posten) skulle säkert schackaktiviteten höjas. Lars-Erik hittar säkert tillbaka till klubbverksamheten den dagen när det blir dags att njuta av pensionärstillvarons otium. SK Rockaden Umeå säger GRATTIS på 60-årsdagen!
Jimmy vann i starten av ELO-turnering (08 jun 2008)
Igår startade Salongernas ELO-turnering i Stockholm. Spelet avgörs i två 10-mannagrupper med bekvämt ett parti om dagen. I grupp 2 deltar Rockaden Umeås Jimmy Mårdell och han vann premiärpartiet, som vit i Ryskt mot Stefan Bryntze, Rockaden Stockholm. I grupp 1 deltar x-rockadaren Jörgen Eriksson, numera Kristallens SK. Jörgen var inte lika lyckosam i starten utan fick stryk mot Horndals Krister Olsson som vit. Parallellt med ELO-turneringen spelas även junior-DM i huvudstaden. Arrangörens hemsida.
Styrelsemöte (05 jun 2008)
Fotbolls-EM till trots (Sverige spelar dock inte!) så träffs Styrelsen för en kombinerad planerings-, städ- och pantkväll måndag 9/6. Vi träffs på restaurang Maria, Mariehems Centrum, kl. 17.30 och efter intagen middag börjar styrelsemötet omkring kl. 18.00. Vi räknar med 100% uppslutning för att dra upp riktlinjerna för säsongen 2008/09.
Föreningsträff (01 jun 2008)
Trots att sommaren är här och att schacksäsongen avslutades förra måndagen så rör det på sig i schackumeå i alla fall. På tisdag 3/6 kommer Rockaden Umeå att vara representerade på en föreningsträff på KFUM:s lägergård på Nydala.

Där är tanken att föreningar får visa upp sin verksamhet för främst personer med funktionsnedsättning men alla hugade schackspelare är välkomna. Vår förening företräds av Mikael Forsberg och Anders Jonsson. Kl. 18.00-21.00 pågår kalaset och Umeå Kommun bjuder på korv och fika. Välkomna!
Föreningsarbete (31 maj 2008)
Ni som anmält att Ni kan, glöm inte föreningsarbetet på Hemköp kl. 18.00 på söndag 1/6. Vi träffs som vanligt vid kassorna och kom i tid! Alla eventuella förhinder MÅSTE anmälas till Mikael Forsberg.
David Nygren blixtbäst (27 maj 2008)
Inte nog med att David Nygren erhöll tre biocheckar i form av priser i vårens tävlingar han vann även det avslutande blixt-KM:et vilket innebar att en fjärde biocheck tilldelades den sanne cineasten.

1. David Nygren 12p/13
2. Rickard Engman 11,5p
3. Fredrik Lindgren 10,5p
4. Viktor Forsberg 8,5p
5. Leif Svensson 8,5p
6. Henrik Isaksson 8p
7. Fredrik Wikström 7,5p
8. Staffan Engström 7.5p
9. Mikael Forsberg 5p
10. Magnus Stenius 3,5p
11. Simon Eriksson 3,5p
12. Rune Sandström 3p
13. Lars Frängsmyr 2p
14. Rasmus Nyman 0p
Stillsamt årsmöte (26 maj 2008)
Trots att vi glömde påminna om årsmötet här på hemsidan så dök 17 själar upp till kvällens säsongsavslutning. Alla medlemmar har ju fått verksamhetsberättelsen hemskickad så mötet var definitivt utlyst. Hursomhelst stillsammare möte får man leta efter. Ingenting speciellt dryftades förutom (på ett skämtsamt sätt) valberedningens halvdåliga framförhållning med att utse kandidater till föreningens förtroendeposter. Allt löstes dock enligt följande;

Styrelse; Mikael Forsberg och Jonas Burman (hade ett års mandat kvar), Fredrik Wikström (omval), Urban Eriksson (omval dock ej vidtalad om han vill fortsätta men om JA så ingår han i styrelsen - annars bantar vi antalet ledamöter till det mer normala fem st), Christoffer Vikström (nyval) och Magnus Stenius (nyval).

Suppleanter i styrelsen; Leif Svensson (omval) och Anders Jonsson (nyval).

Revisorer; Per Hjalmarsson (omval) och Rickard Engman (omval).

Revisorssuppleanter; Staffan Engström (omval) och David Nygren (omval).

Valberedningen; Henrik Isaksson (nyval) och Jan-Ola Kollin (nyval).

Valberedningssuppleant; Lennart Almquist (nyval).

Sett till årets resultat och den just nu i alla fall goda ekonomin beslöts det om oförändrade medlemsavgifter kommande år förutom för medlemmar utanför Västerbotten som inte kan deltaga i den normala klubbverksamheten - där halv avgift blir kostnaden. Medlemsavgifterna är då dessa; Seniorer (600,-), Juniorer (300,-), Familjegrupp (800,-), ViP (800,-), Passiva medlemmar (200,-), Aktiva medlemmar utanför Västerbotten erlägger halv medlemsavgift.

En höjning av milersättningen enligt Skatteverkets schablon till 18,50 beslöts. Dessutom utgår som förut inga ersättningar utan bara faktiska kostnader betalas.

Vidare diskuterades hur tankegångarna just nu är rörande lagspelet säsongen 2008/09, hur ta hand om Schackfyranmedlemmarna kommande säsong och hur eventuellt driva Schackfyran på nytt nästa år. Styrelsen riktade också ett TACK till alla för det myckna deltagandet i all form av sponsorsaktiviteter som pågått under säsongen. Allt detta har givit ett fint tillskott till klubbkassan.
Martin höll undan ända in i kaklet (25 maj 2008)
Det blev en rättvis slutsegrare i UmeOpen; Martin Almström, SS Luleå tog hem hela kalaset med 5p/6. Han mötte alla i toppen och noterade fyra vinster och två remier. Han var aldrig direkt hotad i något enskilt parti. Ulf Hammar blev ograverad tvåa på 4,5p efter vinst i "silverpartiet" mot David Nygren som vit i ett stiligt Franskt parti. Just David, Piteås Lars Sjöstedt och överraskningen Fredrik Wikström kom närmast bakom på 4p. Fredriks insats räckte till både pris i huvudturneringen men även till skördepriset där han inkasserade 38 nya ratingpoäng.

Juniorpriset delades mellan Simon Eriksson och Rasmus Nyman bägge 2,5p. En av dagens mer dråpliga situationer var när en förvirrad turneringsledare Jonas Burman (sliten efter att ha (sönder)kokat korv och brett smörgåsar) drog följande dragserie mot Christoffer Vikström i rond 4; 1. e4 e5 2. Sf3 Le7???! bara för att till slut orättvist vinna partiet i en skarp ställning. Svårt att förstå gambitfinessen med 2. - Le7, om biskopen skall flyttas bör man ju ställa den på typ c5 istället.

Rond 5; (långparti, 20 drag/1h + 1h för resten)
1) Martin Almström 2257-Ingemar Wincent 1720, 1-0
2) Ulf Hammar 2223-David Nygren 2229, 1-0
3) Henrik Isaksson 2037-Fredrik Wikström 1734, remi
4) Lars Sjöstedt 1910-Urban Eriksson 1871, 1-0
5) Christoffer Vikström 1646-Jonas Burman 1768, 0-1
6) Simon Eriksson 1652-Rune Sandström 1617, 0-1
7) Mikael Forsberg 1515-Rasmus Nyman 1312, remi
8) Joel Stålbjörk 1100-Alexis Andersson 1847, 0-1
9) Jan-Ola Kollin 1709-frirond, 1-0

Rond 6; (långparti, 20 drag/1h + 1h för resten)
1) Henrik Isaksson 2037-Martin Almström 2257, remi
2) Lars Sjöstedt 1910-Ulf Hammar 2223, remi
3) Rune Sandström 1617-David Nygren 2229, 0-1
4) Fredrik Wikström 1734-Jonas Burman 1768, 1-0
5) Ingemar Wincent 1720-Urban Eriksson 1871, 0-1
6) Alexis Andersson 1847-Christoffer Vikström 1646, 1-0
7) Jan-Ola Kollin 1709-Simon Eriksson 1652, remi
8) Rasmus Nyman 1312-Joel Stålbjörk 1100, 1-0
9) Mikael Forsberg 1515-frirond, 1-0

Slutställning;
1) Martin Almström, SS Luleå, 2257, 5p/6, 15.5, +2,5
2) Ulf Hammar, 0-0 Umeå, 2223, 4,5p, 14.5, -0,5
3) David Nygren, 0-0 Umeå, 2229, 4p, 14.5, -11
4) Lars Sjöstedt, Piteå SK, 1910, 4p, 14.5, +22
5) Fredrik Wikström, 0-0 Umeå, 1734, 4p, 13.0, +38
6) Henrik Isaksson, 0-0 Umeå, 2037, 3,5p, 15.0, +20
7) Urban Eriksson, 0-0 Umeå, 1871, 3,5p, 12.5, -7
8) Jonas Burman, 0-0 Umeå, 1768, 3p, 12.0, -15
9) Ingemar Wincent, 0-0 Umeå, 1720, 3p, 12.0, +8
10) Mikael Forsberg, 0-0 Umeå, 1515, 3p, 11.5, -6
11) Rune Sandström, 0-0 Umeå, 1617, 3p, 11.0, +8
12) Alexis Andersson, SK-33 Enköping, 1847, 3p, 8.5, -14
13) Jan-Ola Kollin, 0-0 Umeå, 1709, 2,5p, 12.0, +11
14) Simon Eriksson, 0-0 Umeå, 1652, 2,5p, 11.5, -11
15) Rasmus Nyman, 0-0 Umeå, 1312, 2,5p, 10.0, +9
16) Christoffer Vikström, 0-0 Umeå, 1646, 2p, 11.5, -15
17) Joel Stålbjörk, 0-0 Umeå, 1100, 1p, 11.5, -10
Martin Almström leder UmeOpen (24 maj 2008)
17 tappra spelare deltar i UmeOpen. Förväntat sett till vårsol och att säsongen börjar lida mot sitt slut. Efter 4 ronder av 6 toppar SS Luleås Martin Almström med 3,5p/4. Den tappade halvan kom i rond 3 mot hemmaspelaren Ulf Hammar och var ingen fegremi direkt utan det kämpades tills sista sekunden och när endast kungarna och en felplacerad bonde återstod. Prestigepartiet och det presumtiva finalpartiet i rond 4 mot Umeås David Nygren vann Martin, som svart, sedan han varit mest konstruktiv i slutfasen. Citat David Nygren "Jag hade inga idéer på slutet".

Långt inne i de mörka Bjurholmsskogarna har Ingemar Wincent legat i hårdträning och 3p/4 hittills är överraskande. Han har just nu skördepriset i sin hand med +19. Nu väntar svart mot ledaren i rond 5. Ulf Hammar är obesegrad so far med bl a två remier på kontot, förutom mot Martin även mot klubbkompisen Henrik Isaksson. Noterbart i övrigt var att Jonas Burman för första gången någonsin (vi pratar 25 år) ÄNTLIGEN vann mot sin läromästare Rune Sandström. Apropå Rune så kan vi konstatera att i rond 4 så mötte han Joel Stålbjörk och vann, det mest anmärkningsvärda med det partiet var att det skiljde 65 år i ålder. Snacka om att schack är förbrödrande!

Rond 1; (kvartsparti)
1) Fredrik Wikström 1734-Martin Almström 2257, 0-1
2) David Nygren 2229-Ingemar Wincent 1720, 1-0
3) Jan-Ola Kollin 1709-Ulf Hammar 2223, 0-1
4) Henrik Isaksson 2037-Simon Eriksson 1652, 1-0
5) Christoffer Vikström 1646-Lars Sjöstedt 1910, 0-1
6) Urban Eriksson 1871-Rune Sandström 1617, 1-0
7) Mikael Forsberg 1515-Alexis Andersson 1847, 1-0
8) Jonas Burman 1768-Rasmus Nyman 1312, 1-0
9) Joel Stålbjörk 1100-frirond, 1-0

Rond 2; (kvartsparti)
1) Martin Almström 2257-Lars Sjöstedt 1910, 1-0
2) David Nygren 2229-Urban Eriksson 1871, 1-0
3) Ulf Hammar 2223-Jonas Burman 1768, 1-0
4) Joel Stålbjörk 1100-Henrik Isaksson 2037, 0-1
5) Mikael Forsberg 1515-Fredrik Wikström 1734, 0-1
6) Alexis Andersson 1847-Simon Eriksson 1652, 0-1
7) Ingemar Wincent 1720-Christoffer Vikström 1646, 1-0
8) Rune Sandström 1617-Jan-Ola Kollin 1709, 1-0
9) Rasmus Nyman 1312-frirond, 1-0

Rond 3; (långparti, 20 drag/1h + 1h för resten)
1) Martin Almström 2257-Ulf Hammar 2223, remi
2) Henrik Isaksson 2037-David Nygren 2229, 0-1
3) Lars Sjöstedt 1910-Simon Eriksson 1652, 1-0
4) Urban Eriksson 1871-Mikael Forsberg 1515, remi
5) Jonas Burman 1768-Rune Sandström 1617, 1-0
6) Rasmus Nyman 1312-Fredrik Wikström 1734, 0-1
7) Ingemar Wincent 1720-Joel Stålbjörk 1100, 1-0
8) Jan-Ola Kollin 1709-Alexis Andersson 1847, 1-0
9) Christoffer Vikström 1646-frirond, 1-0

Rond 4; (långparti, 20 drag/1h + 1h för resten)
1) David Nygren 2229-Martin Almström 2257, 0-1
2) Ulf Hammar 2223-Henrik Isaksson 2037, remi
3) Fredrik Wikström 1734-Lars Sjöstedt 1910, remi
4) Jonas Burman 1768-Ingemar Wincent 1720, 0-1
5) Urban Eriksson 1871-Jan-Ola Kollin 1709, 1-0
6) Simon Eriksson 1652-Mikael Forsberg 1515, 1-0
7) Christoffer Vikström 1646-Rasmus Nyman 1312, 1-0
8) Rune Sandström 1617-Joel Stålbjörk 1100, 1-0
9) Alexis Andersson 1847-frirond, 1-0

Aktuell ställning;
1) Martin Almström, SS Luleå, 2257, 3,5p/4, +13
2) David Nygren, 0-0 Umeå, 2229, 3p, -7
3) Ulf Hammar, 0-0 Umeå, 2223, 3p, -6
4) Ingemar Wincent, 0-0 Umeå, 1720, 3p, +19
5) Henrik Isaksson, 0-0 Umeå, 2037, 2,5p, 0
6) Lars Sjöstedt, Piteå SK, 1910, 2,5p, -1
7) Fredrik Wikström, 0-0 Umeå, 1734, 2,5p, +9
8) Urban Eriksson, 0-0 Umeå, 1871, 2,5p, -3
9) Jonas Burman, 0-0 Umeå, 1768, 2p, -8
10) Christoffer Vikström, 0-0 Umeå, 1646, 2p, +4
11) Simon Eriksson, 0-0 Umeå, 1652, 2p, +4
12) Rune Sandström, 0-0 Umeå, 1617, 2p, -9
13) Mikael Forsberg, 0-0 Umeå, 1515, 1,5p, +2
14) Joel Stålbjörk, 0-0 Umeå, 1100, 1p, -2
15) Jan-Ola Kollin, 0-0 Umeå, 1709, 1p, +14
16) Rasmus Nyman, 0-0 Umeå, 1312, 1p, -6
17) Alexis Andersson, SK-33 Enköping, 1847, 1p, -23

Lottning rond 5 (25/5 kl. 09.00)
1) Martin Almström 2257-Ingemar Wincent 1720
2) Ulf Hammar 2223-David Nygren 2229
3) Henrik Isaksson 2037-Fredrik Wikström 1734
4) Lars Sjöstedt 1910-Urban Eriksson 1871
5) Christoffer Vikström 1646-Jonas Burman 1768
6) Simon Eriksson 1652-Rune Sandström 1617
7) Mikael Forsberg 1515-Rasmus Nyman 1312
8) Joel Stålbjörk 1100-Alexis Andersson 1847
9) Jan-Ola Kollin 1709-frirond, 1-0
Anmälda UmeOpen (21 maj 2008)
I skrivande stund är följande spelare anmälda till UmeOpen;

1) Martin Almström, SS Luleå, 2257
2) David Nygren, Rockaden Umeå, 2229
3) Ulf Hammar, Rockaden Umeå, 2223
4) Henrik Isaksson, Rockaden Umeå, 2037
5) Alexis Andersson, SK33 Enköping, 1847 (1/1-rating)
6) Jonas Burman, Rockaden Umeå, 1768
7) Fredrik Wikström, Rockaden Umeå, 1734
8) Ingemar Wincent, Rockaden Umeå, 1720
9) Jan-Ola Kollin, Rockaden Umeå, 1709
10) Simon Eriksson, Rockaden Umeå, 1652
11) Christoffer Vikström, Rockaden Umeå, 1646
12) Mikael Forsberg, Rockaden Umeå, 1515
13) Rasmus Nyman, Rockaden Umeå, 1312

Vi hoppas att fler lokala förmågor anmäler sig i sista stund och att vi därmed blir närmare 20 deltagare i turneringen. Vill Du vara med släng iväg ett mail till rockaden.umea@telia.com senast torsdag 22/5. Inbjudan.
UmeOpen (19 maj 2008)
Glöm inte bort att anmäla dig till helgens UmeOpen. Ett mail till rockaden.umea@telia.com senast torsdag 22/5 är vad som krävs. Spelplats är klubblokalen. Totalt spelas sex ronder och alla startavgifter återgår i priser. Betalar gör man på plats på lördagmorgon. Inbjudan finns här.

Anmälda spelare på korrekt sätt (ej via hörsägen) är i skrivande stund enbart dessa; Fredrik Wikström, Jonas Burman, David Nygren, Mikael Forsberg, Martin Almström (SS Luleå) och Ingemar Wincent.

Sedan är det antal lirare som pratat om att vara med men därifrån, från ord till handling, har de inte riktigt kommit till skott än. Vi hoppas att många från klubben tar chansen till detta sista tillfälle säsongen 2007/08 att tjäna rating. Sålunda anmäl dig idag om du är intresserad att vara med!
Mittenplacering för Minervaskolan (18 maj 2008)
Minervaskolan klass 4C från Umeå slutade på 13:e plats i mellanstadieklassen vid helgens skollag-SM i Mölnlycke. Minervaskolan tog 16 partipoäng och 8 matchpoäng via 3 segrar (inklusive en frirond), 2 oavgjorda och 3 förluster över de åtta ronderna. Poängen togs enligt följande;

Mirja Kinnunen 4p/5
Daniel Granberg 3p/5
Artem Pavlenko 2p/6
Bobby Zhou 2p/6
Hampus Hammarberg 2p/6
Frirond 3p/3

Totalt deltog 23 lag på mellanstadiet och vann gjorde Örsundsbroskolan från Enköping med 25,5pp och 15mp. Övriga stadier vanns av idel Stockholmslag; Metapontum I (gymnasiet), Mälarhöjdens skola (hög- och lågstadiet). Mölndals SK:s hemsida.
Skollag-SM i Mölnlycke (16 maj 2008)
I helgen spelas skollag-SM på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke (söder om Göteborg). 56 lag är föranmälda och längst resväg har Minervaskolan klass 4C från Umeå som deltar som ett av 23 lag i Mellanstadieklassen. Vi håller tummarna så här på avstånd och hoppas att arrangören Mölndals SK lägger ut löpande information från turneringen, som avgörs både lördag och söndag, på sin hemsida. Ledare för truppen är Fredrik Wikström.
David spurtade hem segern (13 maj 2008)
Igår avslutades Rockadens Triathlontävling. Det blev jämnt i toppen och tack vare en stark finish från David Nygrens sida så la han beslag på slutsegern endast bättre kvalitetspoäng än tvåan Ulf Hammar, bägge 8p/12. Resultat;

David Nygren-Magnus Hellström, 2,5 -0,5 (David vann långpartiet)
Henrik Isaksson-Ulf Hammar, 1-2 (Henrik vann långpartiet)
Mikael Forsberg-Ulf Hammarström, 0-3
Christoffer Vikström-Leif Svensson, 0-3

Slutställning;
1. David Nygren 8p/12, 28 kvp
2. Ulf Hammar 8p, 24 kvp
3. Magnus Hellström 7,5p
4. Ulf Hammarström 7p, 20,5 kvp
5. Leif Svensson 7p, 18 kvp
6. Henrik Isaksson 5,5p
7. Christoffer Vikström 3p
8. Mikael Forsberg 2p
Ängsnässkolan vann Schackfyran (11 maj 2008)
Schackfyranfinalen i Stockholm såg 1 758 deltagare från 83 skolklasser(!) Slutsegern gick föga överraskande till en Stockholmsskola, Ängsnässkolan klass 4 med 464p. Rönninge skola klass 4A (458p) och Bockstensskolan klass 4 (443p) från Varberg blev övriga lag på prispallen. Från Norrland deltog 11 skolor och bäst blev Persöskolan klass 4 från Luleå på 17:e plats med 419p.

De tre västerbottniska lagen svarade för en jämn insats och belade plats 43 (Minervaskolan 4C, 365p), samt delade 57:e plats (Böleängsskolan 4A, 335p och Waldorfskolan klass 4, 335p). Resultatet får ses som klart godkänt och det viktigaste var inte poängskörden utan att delta. Hela resan var ett äventyr för alla inblandade. Slutresultat.
Dags för Schackfyrafinalen (10 maj 2008)
Det som började i Umeå i höstas som ett projekt att lära fjärdeklassare att spela schack har nu nått sin crescendo.

Igår kväll startade ett äventyr för ett gäng schacksugna ungdomar från Umeå. Elever från Minervaskolans 4C, Waldorfskolan klass 4, Böleängsskolans 4A samt föräldrar och ledarna Christoffer Vikström och Magnus Stenius anträdde tågresan till Schackfyranfinalen i Globens Annex som hålls idag. Där väntas 83 klasser och 1 750 barn från Ystad i söder till Luleå i norr att tävla. Spelet pågår mellan kl. 11.00-17.00. Resultat och bilder kommer säkert att läggas upp på Schackfyrans egna hemsida. Vi håller tummarna för representanterna från Umeå Kommun!
Triathlonresultat (08 maj 2008)
Vi är skyldiga Er resultatet från det uppskjutna triathlonmötet mellan Ulf Hammar-David Nygren som avgjordes igår. Det blev 2-1 till Ulf trots att David vann långpartiet.

Aktuell ställning i Rockadens triathlon inför sista ronden (12/5);
1) Magnus Hellström 7p/9
2) Ulf Hammar 6p
3) David Nygren 5,5p
4) Henrik Isaksson 4,5p
5-6) Ulf Hammarström och Leif Svensson bägge 4p
7) Christoffer Vikström 3p
8) Mikael Forsberg 2p

Lottning rond 4;
1) David Nygren-Magnus Hellström
2) Henrik Isaksson-Ulf Hammar
3) Mikael Forsberg-Ulf Hammarström
4) Christoffer Vikström-Leif Svensson
Ratinglistan 1/5 (08 maj 2008)
För dem som eventuellt missat det - den nya ratinglistan 1/5 är nu framräknad. Ökat mest i rating under våren har våra turneringsspeedade lirare Ulf Hammar och Magnus Hellström gjort. +125 respektive +81 poäng(!) Erik Malmstig toppar med 2340 följt av SM-anmälde Viktor Forsberg 2325 och Fredrik Lindgren 2262.
Årets spelare utsedda (07 maj 2008)
Vid schackklubbens styrelsemöte i kväll utsågs Magnus Stenius (senior) och Simon Eriksson (junior) till årets spelare i SK Rockaden Umeå. De premieras för själva schackspelet, engagemanget och arbetet vid sidan om brädan. Varsitt pris, ett bokpresentkort, får de motta på årsmötet måndag 26/5.
Triathlon etapp 3 (06 maj 2008)
Gårdagens resultat från Rockadens Triathlon rond 3;

Ulf Hammar-Magnus Hellström 1-2, (Magnus vann långpartiet)
Ulf Hammarström-David Nygren 1-2, (David vann långpartiet)
Henrik Isaksson-Leif Svensson 2-1, (Henrik vann långpartiet)
Mikael Forsberg-Christoffer Vikström 1-2, (Mikael vann långpartiet)

Den uppskjutna matchen mellan Ulf Hammar-David Nygren avgörs på onsdag och först därefter kommer lottningen av sista ronden att utföras.
Tikkanen och Ernst i topp i Sandviken (04 maj 2008)
Segrar på toppborden i sista ronden förde Hans Tikkanen, Lunds ASK och Thomas Ernst, Sollentuna SK upp på 6p/7 och delad slutseger i Gästrikland Open.

Vann i sista ronden gjorde även Rockaden Umeås David Nygren och Viktor Forsberg och därmed nådde de framskjutna placeringar med 5p vardera. Övriga deltagande rockadare tog följande jämna poängskörd; Henrik Isaksson 4p, Lennart Almquist 4p, Mikael Forsberg 3,5p, Christoffer Vikström 3p, Simon Eriksson 3p, Ingemar Wincent 3p samt Rasmus Nyman 3p. Slutställning.
Gästrikland Open har startat (02 maj 2008)
10% av startfältet i årets Gästrikland Open utgörs av Rockaden Umeåspelare(!) 9 st klubbspelare provar lyckan i Sandviken bland totalt 90 startande. Efter tre ronder, den fjärde pågår i skrivande stund, finns både Viktor Forsberg och David Nygren med i täten med 3p/3. Turneringen pågår till och med söndag och kan följas här.
Eckeskog vann i Banafjäl (30 apr 2008)
Vi är skyldiga Er resultaten från Örnschacket som avgjordes i Banafjäl i lördags. Bäst över de sex ronderna med halvtimmespartier blev lite överraskande Patrik Eckeskog, Sollefteå SS med full pott 6p/6(!) Han var bara rankad som 8:e man men gick alltså helt obesegrad genom turneringen. Övriga på pallen blev Nils-Åke Malmdin, Sundsvalls SS med 5p och Umeås Rickard Engman med 4,5p. Simon Eriksson och Christoffer Vikström tog bägge 50% medan Mikael Forsberg fick nöja sig med 2p. Resultat;

1) Patrik Eckeskog, Sollefteå SS, 1840, 6p/6
2) Nils-Åke Malmdin, Sundsvalls SS, 2234, 5p
3) Rickard Engman, Rockaden Umeå, 2253, 4,5p
4) Leif Åhman, Sundsvalls SS, 2097, 4p
5) Ronny Heijdenberg, Sundsvalls SS, 1599, 4p
6) Ilman Yusupov, Sollefteå SS, 2194, 4p
7) Jim Ahlin, SK Örnen, 1907, 4p
8) Björn Johansson, SK Örnen, 1447, 4p
9) Nils Tafvelin, SK Örnen, 1704, 3,5p
10) Emin Baghomian, Sundsvalls SS, 1733, 3,5p
11) Simon Eriksson, Rockaden Umeå, 1637, 3p
12) Christoffer Vikström, Rockaden Umeå, 1606, 3p
13) Peter Hansson, SK Örnen, 1480, 3p
14) Peter Granström, SK Örnen, 1400, 3p
15) Magnus Englund, SK Örnen, 1859, 3p
16) Mikael Åberg, SK Örnen, 1400, 3p
17) Gunnar Kärrlander, Sundsvalls SS, 1897, 2,5p
18) Emil Westlund, SK Örnen, 1300, 2,5p
19) Johan Gidmark, SK Örnen, 1200, 2,5p
20) Michael Linné, SK Örnen, 1550, 2p
21) Mikael Forsberg, Rockaden Umeå, 1539, 2p
22) Gunnar Westberg, SK Örnen, 1140, 2p
23) Oskar Matti, SK Örnen, 1214, 2p
24) Erika Andersson, SK Örnen, 1100, 1p
25) Sara Sjöberg, SK Örnen, 1200, 1p
Triathlon rond 2 (29 apr 2008)
Andra ronden av Rockadens Triathlon slutade så här;

Ulf Hammarström-Magnus Hellström, 1-2 (Magnus vann långpartiet)
David Nygren-Henrik Isaksson, 2,5-0,5 (remi i långpartiet)
Christoffer Vikström-Ulf Hammar, 0-3
Leif Svensson-Mikael Forsberg, 3-0

Lottning rond 3 (5/5);

Ulf Hammar-Magnus Hellström
Ulf Hammarström-David Nygren
Henrik Isaksson-Leif Svensson
Mikael Forsberg-Christoffer Vikström
24 deltagare i individuella skol-DM (29 apr 2008)
Individuella skol-DM i Umeå i helgen samlade 24 deltagare, alla från Umeå. Trots att han tillhörde den yngre skaran så tog James Lindström, lågstadiet, flest poäng över de sju ronderna nämligen 6,5p. Bäst på mellanstadiet blev Emil Sjögren med 6p och på högstadiet Simon Eriksson med 5p. Allt spel avgjordes i en enda klass.

1. James Lindström, 6,5p/7 (låg)
2. Emil Sjögren, 6p (mellan)
3. Sanna Eriksson, 5p (mellan)
4. Simon Eriksson, 5p (hög)
5. Johan Bonnedahl, 4,5p ( mellan)
6. Elias Rinzen, 4,5p (mellan)
7. Elias Jätte, 4p (mellan)
8. Petra Lundström, 4p (mellan)
9. Clara Forsman, 4p (mellan)
10. Tintin Burman, 4p (låg)
11. Isak Gustavsson, 3,5p (låg)
12. Madeleine Norberg, 3,5p (mellan)
13. Bobby Zhou, 3,5p (mellan)
14. Joel Stålbjörk, 3p (mellan)
15. Orod Ashkani, 3p (mellan)
16. Jenny karlsson, 3p (låg)
17. Daniel Granberg, 3p (mellan)
18. Ida Hedlund, 3p (mellan)
19. Jacob Lindström, 2,5p (låg)
20. Anton Johansson, 2,5p (låg)
21. Jennica Johansson, 2,5p (mellan)
22. Arezo Shamsgovara, 1,5p (mellan)
23. Emelie Rantatalo, 1p (mellan)
24. Jasmine Norstrand, 1p (mellan)
UmeOPEN (27 apr 2008)
24-25/5 avgörs i Umeå (på klubben) turneringen UmeOPEN. Sista chansen att tjäna rating på hemmaplan före sommarlovet. Anmäl dig idag! Inbjudan.
Preliminär serieindelning (25 apr 2008)
Sveriges Schackförbund har idag avslöjat den preliminära allsvenska serieindelningen för säsongen 2008/09;

Superettan;
Eskilstuna SK (uppflyttade div 1 östra), Eksjö-Anebyalliansen, Rödeby SK (uppflyttade div 1 södra), Schack 08 (uppflyttade div 1 östra), Stockholms SS (uppflyttade div 1 norra), SK Rockaden II Stockholm, SK Rockaden Umeå, Västerviks ASK, Wasa SK (nedflyttade elitserien) och Örebro SS (uppflyttade div 1 västra).

Division 2:1;
Bollnäs SS, Borlänge SK, Gnarps SK, Kristallens SK II, SK Rockaden III Stockholm, SK Rockaden II Umeå, SK Rockaden III Umeå (uppflyttade div 3:1) och Upsala ASS III.

Se hela serieindelningen.

Spelhelgerna är dessa; 17-19/10 (Superettan), 26/10 (övriga), 15-16/11, 6-7/12, 17-18/1, 7-8/2, 28/2-1/3, 13-15/3 (Superettan) samt 22/3 (övriga).
Turneringsdags för rockadare (24 apr 2008)
Rockadens "trupper" till aktuella turneringar. Dels till Örnschacket i Banafjäl den 26/4, dels Gästrikland Open i Sandviken under Kristi Himmelsfärdshelgen.

Till Gästrikland Open;
Viktor Forsberg
David Nygren
Henrik Isaksson
Rasmus Nyman
Simon Eriksson
Jan-Ola Kollin
Magnus Stenius
Ingemar Wincent
Lennart Almqvist
Christoffer Vikström
Mikael Forsberg

Till Örnschacket;
Richard Engman
Mikael Forsberg
Simon Eriksson
Christoffer Vikström
Lottning Rockadens Triathlon rond 2 (24 apr 2008)
Magnus Stenius har dragit sig ur Rockadens Triathlon utan att ha spelat något parti hittills. Han ersätts av Ulf Hammar.

Uppskjutet från rond 1 sålunda Ulf Hammar-David Nygren.

Lottning rond 2;

1) Ulf Hammarström-Magnus Hellström
2) Henrik Isaksson-David Nygren
3) Christoffer Vikström-Ulf Hammar
4) Mikael Forsberg-Leif Svensson

Noterbart från första ronden var att alla de bättre rankade spelarna vann sina långpartier, alla hade dessutom svart.
Magnus Hellström i fortsatt fin form (21 apr 2008)
Vårkänslorna börjar spritta i kroppen och logiskt (tyvärr) märktes det på deltagarantalet i Rockadens Triathlon. Endast 8 deltagare var ett tråkigt bottenrekord för en ny turneringsform värd ett bättre öde.

Resultaten efter första rondens (av totalt 4) tre partier (blixt-, snabb- och långpartischack) visar att Magnus Hellströms allsvenska form består.

Resultat;

Magnus Stenius-David Nygren, uppskjutet
Leif Svensson-Magnus Hellström, 0-3
Christoffer Vikström-Ulf Hammarström, 1-2
Mikael Forsberg-Henrik Isaksson, 1-2
Dags för Rockadens Triathlon (21 apr 2008)
Ikväll spelas första ronden av fyra i Rockadens Triathlon. Varje kväll spelas tre partier mot samma motståndare. Först en blixt (5 min), sedan ett snabbschacksparti (15 min) och sist ett långparti (1h/20 drag + 1h för resten av partiet/spelare). Lägre rankad spelare har vit i blixt- och långpartiet. Väl mött på klubben kl. 18.00.
Curt Ove och David bästa paret (20 apr 2008)
Curt-Ove Sandström gjorde en tillfällig comeback (vi får hoppas att den blir permanent!) vid brädan under parschacket vid Schackfesten. Med David Nygren som kompanjon gick de fram som nyslipade liar på en grön och orörd sommaräng och när gräset var klippt ståtade de som segrare med 6p/7. Endast en förlust under hela slåttannan och det mot den osannolika sammanslagningen Björklöven/Teg dvs. Fredrik Wikström och Jonas Burman. Det är nog endast i schacksammanhang som fusionen mellan stadens ishockeyklubbar skulle kunna bära och få frukt som den gjorde här.

Resultat parschacket;

1) Curt-Ove Sandström/David Nygren 6p/7
2) Mikael Outakoski/Rickard Engman 5p
3) Mikael Forsberg/Henrik Isaksson 4p
4) Anders Jonsson/Magnus Hellström 3,5p
5) Christoffer Vikström/Per Hjalmarsson 3,5p
6) Fredrik Wikström/Jonas Burman 3p
7) Stefan Dahlblom/Viktor Forsberg 2p
8) Magnus Stenius/Lars-Göran Carlsson 2p

Som synes blev kockarna sist i parschacket. De vann dock Bo-Gunnar Wikströms kluriga årtalsfrågesport på 121p/175 före Fredrik Wikström/Jonas Burman med 110p. Frågorna behandlade allt från V65-debuten (1974) till Mio min Mios kompis i rosengården (Jum-Jum). Dessutom var Magnus/Lars-Göran vinnare i köket med en utsökt svensk gryta denna gång.
Schackfesten blir av (15 apr 2008)
Det är nu klart att Schackfesten på lördag (19/4) blir av. Från kl. 15.00 och framåt är det bara att komma till den sedvanliga kvartersgården på Marieberg så blir det mat, Caissa, frågesport, parschack samt sist men inte minst trevligt samkväm. Lars-Göran Carlsson och Magnus Stenius står för maten. I skrivande stund är vi 16 st men vi hoppas på några fler eftersläntrare. Vill Du själv efteranmäla dig så kontakta snarast Jonas Burman, 070-346 44 47. Välkomna! Inbjudan.
Blixt-GP-seger för David (15 apr 2008)
Resultat från gårdagens tredje (och sista) deltävling av Blixt-GP;

1. David Nygren 12,5p/14
2. Henrik Isaksson 11p
3. Christoffer Vikström 9p
4. Mikael Forsberg 9p
5. Rasmus Nyman 4p
6. James Lindström 4p
7. Magnus Stenius 4p
8. Stefan Dahlblom 0,5p

Slutställning:

1. David Nygren 25p/30 GP-poäng
2. Christoffer Vikström 21p
3. Mikael Forsberg 17p
4. Henrik Isaksson 12p
5-6. Ola Grimsholm 10p, Ulf Hammar 10p
7. Rasmus Nyman 10p
8. Kristian Fahlén 7p
9. Stefan Dahlblom 7p
10. James Lindström 4p
11-12. Anders Jonsson 3p, Magnus Stenius 3p
13. Lars Frängsmyr 2p
Minervaskolan 4C vann Schackfyran (13 apr 2008)
94 spelare och minst lika många föräldrar och funktionärer kom till Tegs Centralskolas aula idag för Schackfyrans kommunfinal i Umeå. Lyckades bäst över de fem ronderna gjorde Minervaskolans 4C med 302p, tätt följt av Waldorfskolan klass 4(300p) och Böleängsskolans 4A (296p). Förutom vinnande klass får även övriga två skolor på prispallen, om viljan finns, åka till Sverigefinalen som arrangeras i Globens Annex lördagen den 10:e maj. Alla dessa lag passerade kvalificeringsgränsen för finalen dvs. 275p.

Slutresultat (som viktades efter antalet deltagare och klasstorlek);

1) Minervaskolan 4C, 302p (14 deltagare)
2) Waldorfskolan 4, 300p (18 deltagare)
3) Böleängsskolan 4A, 296p (18 deltagare)
4) Röbäcks skola 3-4, 199p (13 deltagare)
5) Minervaskolan 4A, 173p (11 deltagare)
6) Böleängsskolan 4B, 154p (10 deltagare)
7) Sandalidens skola, 67p (4 deltagare)
8) Mariebergsskolan 4A, 56p (3 deltagare)
9) Ersdungens skola 4A, 37p (2 deltagare)
10) Minervaskolan 4B, 19p (1 deltagare)

De tre översta lagen kommer snarast möjligt att kontaktas av schackklubben för närmare information om det praktiska kring resan till finalen.

Ett tack till alla spelare, föräldrar och funktionärer för väl genomförda tävlingar. Ett speciellt TACK till Rockaden Umeås Magnus Stenius som genom ett hårt arbete gjort Schackfyran i Umeå möjlig och till Sveriges Schackförbunds representant på plats under tävlingen Per Hultin för allt det praktiska kring lottning etc. Schackfyrans centrala hemsida.
Maratontabellen uppdaterad (13 apr 2008)
Den allsvenska maratontabellen har nu uppdaterats med resultat från den gångna säsongen.

Bästa poängplockare oavsett lag blev Magnus Hellström (6p/8) och Johan Larsson (6p/9). Ulf Hammar 5p/7, David Nygren 5p/9, Viktor Forsberg 5p/9 skuggade närmast bakom.

Ulf Hammarström spelade under säsongen i alla våra tre lag(!) Totalt tog han 4p/6 utan att förlora ett enda parti(!)

Rickard Engman leder fortfarande överlägset.

Till maratontabellen
Schackfyrans kommunfinal (12 apr 2008)
På söndag smäller det i Tegs Centralskolas aula. Kommunfinalen i Schackfyran för Umeås räkning avgörs. Spelet börjar runt kl. 12.00, kom gärna i tid så att anmälningsförfarandet kan skötas på ett smidigt sätt, och avslutas vid kl. 16.00. Då vet vi vilken skola som får representera Umeå vid Sverigefinalen i Globen som spelas i Pingsthelgen. Schackfyrans hemsida.

Vi funktionärer samlas redan kl. 08.00 för att ställa i ordning allt. En lång men inspirerande dag i schackets tecken är att vänta.
Umemästerskapet färdigspelat (10 apr 2008)
Stefan Dahlblom-Mikael Forsberg 0-1 igår avslutade Umemästerskapet för denna säsong. Slutfacit blev att Ulf Hammar vann i överlägsen stil med 1,5p tillgodo på tvåan Ulf Hammarström. Trea på pallen blev David Nygren med 6,5p endast bättre särskiljning än Magnus Hellström och Henrik Isaksson. Förutom bedriften att endast tappa en halva över de nio ronderna blev Ulf Hammar även turneringens rankingkung +79 nya poäng i ladan. Två i denna lista kom Rasmus Nyman +48.Umemästerskapet anno 2008.
Ranking 1/5 (09 apr 2008)
De flesta rankingpartier för perioden 1/1-1/5 är redan spelade. Vår ratingförare Christoffer Vikström tycks ha lagt in alla resultat so far men viss osäkerhet finns. Medlemmarna uppmanas därför att gå in i Checkit och kolla om allt är med eller om något saknas. Vår siffernörde Vikström tar sedan tacksamt emot uppgifter om eventuella felaktigheter. Det är väldigt viktigt att ratinglistan är färdig omgående efter månadsskiftet eftersom bl a Gästrikland Open spelas i Kristi Flygarhelgen. Checkit.
Schackfesten (08 apr 2008)
Du, som är över 18 år, har väl inte glömt bort att anmäla dig till Schackfesten som arrangeras lördag 19/4?! Inbjudan finns här. Förutom frågesport, mat, parschack och tips/trav blir det också garanterat ett trevligt samkväm! Anmälan per mail, telefon eller personligen till Jonas Burman senast 14/4.
Jämnt i skollag-DM (06 apr 2008)
Tre lag mötte upp till dagens skollag-DM, alla från Umeå varav två mellanstadie- och ett lågstadielag. En innebandyturnering konkurrerade ut schacket... Alla lag mötte alla och resultaten blev jämna i samtliga matcher. Varje lag vann varsin match vilket bevisar hur jämnt det var.

Minervaskolan-Böleängsskolan, 2-3
Minervaskolan-Sandalidsskolan, 3,5-1,5
Böleängsskolan-Sandalidsskolan, 2-3

Efter partipoängssärskiljning blev Minervaskolan vinnare på mellanstadiet med 5,5pp före Böleängsskolan på 5pp trots att laget från södra sidan älven vann det inbördes mötet. Sandalidsskolan blev DM-vinnare på lågstadiet med 4,5pp.

Om viljan finns blir det alltså Minervaskolan och Sandalidsskolan som får representera Västerbotten vid skollag-SM i Mölnlycke i mitten av maj.
Örnschacket (04 apr 2008)
I Banafjäl, mellan Husum och Örnsköldsvik, avgörs Örnschacket lördag 26/4. Programmet förtäljer att det är 6 ronder med 30-minuterspartier som skall avverkas. Allt börjar kl. 09.30 och i startavgiften ingår lunch och eftermiddagsfika! Förmodligen blir vi ett gäng från Rockaden Umeå som åker ner. Inbjudan.
Umemästerskapet till Hammar (03 apr 2008)
Trots att en rond återstår så är det nu klart att vinnaren av Umemästerskapet anno 2008 heter Ulf Hammar. Gårdagens uppskjutna parti mot Christoffer Vikström slutade med seger som vit och därmed har han nått 7,5p/8 vilket är ointagligt för konkurrenterna med endast ett parti kvar av turneringen. En rättvis och överlägsen slutseger för Ulf. Striden om övriga pallplatser lever fortfarande. Lottning för rond 9 (7/4) och tabell hittas här.
Skollag-DM (02 apr 2008)
Nu på söndag 6/4 avgörs Skollag-DM för fyrmannalag i klubblokalen (Mariehemsvägen 2L) kl. 11.00. Avgiften är 50,-/spelare och då ingår enklare förtäring. Vinnande lag får, om viljan finns, resa till Skol-lag SM den 17-18 maj i Mölndal.
Funktionärsträff (02 apr 2008)
Förutom det sedvanliga Schackcaféet i kväll så är det även funktionärsträff rörande Schackfyranarrangemanget söndag den 13/4. Alla medlemmar hälsas välkomna kl. 18.00 i kväll i klubblokalen.
Umemästerskapet lottat (27 mar 2008)
Ikväll blev det remi i det enda uppskjutna partiet som återstod av rond 7 i Umemästerskapet. Sven Leijon hade vit mot Rasmus Nyman. Därmed är lottning och tabell för rond 8 som avgörs på tisdag 1/4 klar. OBS! Att det är tisdag kl. 18.00 som gäller p g a föreningsarbete på måndag kväll. Dessutom tål det att påpekas att Rickard Engman vinner i rond 8 på walkover då ju Kristan Fahlén strukits ur turneringen.
Milos Forman och Belgradsschack för Magnus Stenius i påsk (25 mar 2008)
Under påsken, på en blixtvisit till Belgrad i det forna Jugoslavien, fick Magnus Stenius möjlighet att spela en 9 ronders schackturnering. Allt ordnat och fixat av Magnus värd i Belgrad, då han bad om att få spela lite schack på den lokala schackklubbens föreningslokal, såg denne till att ställa upp med 9 spelare! Ett mycket artigt och trevligt arregemang. Att rekommendera är de serbiska schackvännernas roséntårta till kaffet, utsökta bakelser som deras gamla fruar bakar till varje match.

Tidskontrollen var 90+15 sekunder för de första 40 dragen, därefter 30 sekunder för varje drag. Märkligt men roligt tidspressande spel. Magnus var näst sämst rankad, och slutade på 8:e plats. 3.5 poäng på 9 ronder, godkänt! Sista ronden blev mycket hektisk för att hinna till Yatflyget och han förlorade snabbt tack o lov mot en mycket bättre spelare. Besöket innebar också en kort visit till en filmstudio, där värden jobbar till vardags som kameraman, och en snabb handskakning med självaste Milos Forman! Milos arbetade med sin kommande film. Skoj för Magnus som också är en kulturarbetare av rang!

Resultat, Påskturneringen i Belgrad, (ej fideregistrerad tyvärr!, Då han blygsamt frågade om detta var möjligt i efterhand, fick Magnus till svar att han skulle vara tacksam för att ha fått spela överhuvudtaget, på rättfram slaviskt manér!);

1. Andras Jurcsak, 2228, 6,5p/9
2. Predrag Antanaskovic, 2186, 6,5p
3. Dragan Batancev, 2095, 6,0p
4. Ivan Begovic, 1935, 5,5p
5. Nebojsa Cosic, 1813, 5,0p
6. Ervin Zupanec, 2011, 4,0p
7. Ferenc Meszaros, 1905, 4,0p
8. Magnus Stenius, 1664, 3,5p
9. Besim Kurtanovic, 1977, 2,5p
10. Lazar Ivanovic, 1635, 1,5p

Gruppresa till Sandviken (24 mar 2008)
I samband med 1:a maj avgörs Gästrikland Open i Sandviken över fyra dagar, från torsdag-söndag. Rockaden Umeå arrangerar en gruppresa till Gästrikland som förutom bilresa innefattar boende för ungefär 140,-/natt. Bilkostnaden avgörs av hur många som åker och sedan tillkommer anmälningsavgift och matkostnader på plats. Är du intresserad av arrangemanget hör då av dig snarast till Mikael Forsberg, 090-18 73 47 (b), 070-640 01 60 (a). Senast den 30/3 måste Mikael veta hur många som är intresserade av login. Inbjudan.
Rankingpris till David Nygren (24 mar 2008)
Påsken är snart slut och därmed även 13:e upplagan av Påskturneringen i Norrköping. Arrangemanget var i år en del av hemmaklubben Schack 08:s 100-årsjubileum, vi i SK Rockaden Umeå gratulerar! En kvintett spelare nådde 6,5p över de åtta ronderna och delade därmed slutsegern. Dessa var GM Stellan Brynell, Limhamns SK, GM Normunds Miezis, Lettland, GM Lars Karlsson, Rockaden Stockholm, GM Ralf Åkesson, Västerås SK samt junioren och överraskningen Axel Smith, Lunds ASK.

Bäste umespelare blev David Nygren med 6p. Han var rankad som 21:a man före start och nådde en fin tiondeplacering i sluttabellen. Noterbart var att David vann alla sina fyra vita partier i turneringen! Hans insats räckte till ett delat rankingpris med hemmaspelaren Josef Ask, Schack 08.

Viktor Forsberg blev 14:e man med 5,5p. Han var med i täten efter en stark start men föll i näst sista ronden mot Miezis och tappade toppkänningen. Två fina remier mot 2400-spelare
(Axel Smith och Anders Livner, Rockaden Stockholm), var glädjeämnet för Forsberg junior.

Tungt gick det för Jimmy Mårdell som inte kan vara nöjd med sina 3,5p. De sista fyra ronderna mot 1800-motstånd inbringade endast 1p. Av x-rockadarna som deltog kan vi nämna att Torbjörn Glimbrandt, Upsala ASS tog 5,5p, Lucas Wickström, Linköpings ASS 5p och Jonas Mårdell, Kärra SS 4,5p.
Dags för Påskturneringen (20 mar 2008)
Viktor Forsberg, David Nygren och Jimmy Mårdell heter Rockaden Umeås deltagare vid traditionella Påskturneringen i Norrköping som startar på långfredagen. Det är 13:e upplagan som går av stapeln och i skrivande stund är 144 spelare föranmälda. Spelet pågår t o m annandag påsk och kan följas här.
Umemästerskapet byter dag (18 mar 2008)
Nästa måndag är det som bekant Annandag Påsk och då är schackklubben stängd. Måndagen efter (den 31/3) så var det tänkt att Umemästerskapets rond 8 skulle ha avgjorts men den ronden flyttas till tisdag 1/4 kl. 18.00 istället. Orsaken är att vi fått ett föreningsarbete med kort varsel på kvällen den 31:a kl. 17.30--21.00. Mikael Forsberg kommer att ringa runt och ragga arbetsvilliga medlemmar och förhoppningen är att så många som möjligt kan ställa upp några timmar för klubben och dra in värdefulla slantar till föreningskassan.
Ulf Hammar omutlig (18 mar 2008)
Ulf Hammar agerar som om han vore dopad just nu i Umemästerskapet. Igår tog han sin sjätte seger på sju försök i turneringen. Magnus Hellström som svart besegrades. Därmed har Ulf 6,5p/7 och leder spelet med 1,5p tillgodo på tvåan Ulf Hammarström. Två ronder återstår och Hammar har dessutom mött alla högrankade som konkurrerar i toppen. Umemästerskapet.
Andralaget krossade rankingstarkt Gnarps SK (16 mar 2008)
Trots underlägsen snittranking och inget att spela för så gjorde andralaget idag ett mycket gott dagsverke när man klart besegrade gästande Gnarps SK med 6,5-1,5. Hälsingarna, som kom med ett starkt lag, spelade för seriesegern men var chanslösa. Vid 40-dragskontrollen seglade siffrorna iväg till 5-0 i hemmafavör och då dog allt vad spänning hette i matchen. Allt gick hemmalagets väg och vinnare blev Ulf Hammarström, Ola Grimsholm, Urban Eriksson, Krister Persson, Kaj Bindler och Jan-Ola Kollin. Remin fixade Henrik Isaksson. Enda nollan inkasserade Per Hjalmarsson på bord 2 mot en av Norrlands tuffaste spelare Christer Thörnros, inget att klaga på. Därmed knep andralaget silvret i division 2:1 och såg samtidigt till att Sundsvall/Fagerviks SK tog hem seriesegern. Vi säger GRATTIS till medelpadingarna! Division 2.
Tredjelaget till division 2 (16 mar 2008)
Trots att det endast blev oavgjort borta mot Östersunds SS II, 3-3, för tredjelaget så innebar det resultatet att avancemanget till division 2 är ett faktum! Samtidigt förlorade nämligen Sollefteå SS överraskande borta mot Sundsvall/Fagerviks SK II med 3,5-2,5. Matchen mot ÖSS II blev dramatisk och det blev lagledaren själv, Magnus Stenius, som grejade den viktiga sista remin som ordnade oavgjort. Vinnare i umelaget blev Lennart Almquist och Christoffer Vikström, den övriga remin fixade Rasmus Nyman. Starkt gjort av Rockaden III som redan nu börjat ladda för derbyt mot andralaget nästa säsong. Division 3.
Allsvensk epilog (15 mar 2008)
Förra helgen avslutade förstalaget strålande och tog 5p/6 vid slutsammandraget av Superettan i Uppsala. Återstår att se om resterande umelag kan svara för samma epilog när nu övriga Allsvenskan avslutas för säsongen på söndag.

I division 2 har tåget gått för andralaget som vid seger dock tar andraplatsen i serien isåfall bakom Sundsvall/Fagerviks SK. Vinner däremot gästerna Gnarps SK så vinner de serien före medelpadingarna på bättre partikvot! Spännande och gissa om hälsingarna lär vara taggade. Andralaget vill dock avsluta vackert och kommer säkert att bjuda upp till kamp. Traditionellt brukar Gnarps SK dock passa oss väldigt illa. Vi får gå tillbaka till säsongen 2003/04 för att hitta en umeseger i dessa möten, då vann tredjelaget borta med 4-2. De senaste tre mötena efter det (alla på hemmaplan och med tredjelaget) har slutat 3-3, 3-3 och 2,5-3,5 i baken. Kl. 11.00 börjar matchen på klubben. Alla hälsas välkomna att heja fram umegrabbarna till segern. Division 2.

Tredjelaget sätter sig i bil för färd till Jämtland. Där väntar Östersunds SS II och spel i division 3. Både Rockaden III och Sollefteå SS toppar tabellen på 5p, ångermanlänningarna har dock 2p bättre partikvot. SSS möter Sundsvall/Fagerviks SK II borta och kanske kan de darra lite på manschetten?! Men för att alla drömmar skall slå in måste vi slå jämtarna stort och det är nog inte det lättaste det heller. Tredjelaget blir hursomhelst sämst tvåa i tabellen vilket får ses som helt godkänt. Division 3.
Ola i topp (11 mar 2008)
Resultat från deltävling 2 av Handicapblixten;

1. Ola Grimsholm 8p/10, 10 GPP
2. Christoffer Vikström 7,5p, 8 GPP
3. David Nygren 6,5p, 7 GPP
4. Mikael Forsberg 5p, 6 GPP
5. Rasmus Nyman 3p, 5 GPP
6. Stefan Dahlblom 0p, 4 GPP

Toppstriden efter två deltävlingar;

1. David Nygren 15 GPP/20
2. Christoffer Vikström 14 GPP
3. Mikael Forsberg 11 GPP
4-5. Ola Grimsholm 10 GPP
4-5. Ulf Hammar 10 GPP
Dags för Handicapblixt 2 (09 mar 2008)
På grund av det myckna spelandet i helgen för många av klubbens spelare så är det i morgon måndag speluppehåll i Umemästerskapet. Endast det uppskjutna partiet från rond 5 Henrik Isaksson 2002-Åke Granström 1794 avgörs. På tal om Åke så spelar han det andra uppskjutna partiet (från rond 6) som svart mot Magnus Hellström på onsdag.

Klubbkvällen imorgon ägnas istället åt Handicapblixt deltävling 2 av totalt 3. Välkomna!
Örgryte SK och Farsta SK till Elitserien (09 mar 2008)
Vi gratulerar naturligtvis seriekollegorna Örgryte SK (första gången i högsta serien!) och Farsta SK till de två Elitserieplatserna. Seriesuveränerna Rockaden II Stockholm, som vann serien på 16p/18, får ju inte gå upp till finrummet eftersom andralag är spärrade från spel i högsta serien. Örgryte SK och Farsta SK, lycka till säsongen 08/09 förresten, ersätter Åstorps SS och Wasa SK som fick respass ur Elitserien.
Rockaden Umeå fyra i Superettan (09 mar 2008)
Utan enskilt förlustparti besegrade idag Rockaden Umeås förstalag SS Manhem II med 5,5-2,5. Stabilt raktigenom från umelagets sida. Vinster för Viktor Forsberg, David Nygren och Ulf Hammar, remier för övriga. Därmed avslutades också första säsongen med Superettan och när vi summerar hamnade vi på en fjärdeplats med 10p/18. Helt godkänt i en serie som är bättre än division 1 och logiskt nog sämre än Elitserien, en serie vi hör hemma i helt enkelt.

Kanske borde vi ha tagit fler poäng tänker, bl a på 4-4-matchen hemma mot SK Passanten och 4,5-3,5-förlusterna borta mot seriesegraren Rockaden II Stockholm och alltid tuffa Farsta SK. Vi var egentligen bara utspelade i mötet med Örgryte SK. I samtliga fyra segermatcher har vi vunnit stort. Bäste poängplockare i laget blev Johan Larsson med 6p/9 och då har han genomgående enbart spelat svart(!) Viktor Forsberg, Ulf Hammar och David Nygren noterades för 5p vardera. Sluttabell.
Oavgjort mot Eksjö-Aneby Alliansen (08 mar 2008)
Idag nådde förstalaget 4-4 mot Eksjö-Aneby Alliansen vid Superettaslutspelet i Uppsala. Ett resultat som i praktiken grejade nytt kontrakt i serien. Det skall till en storförlust (1-7 i baken) mot SS Manhem II imorgon för att det skall bli degradering och även ett sådant resultat kan räcka beroende på hur det går för just Eksjö-Aneby Alliansen imorgon. Skönt! Göteborgarna har dock mycket att spela för så matchen blir ändå spännande och större under har skett så vi får inte ställa ut pjäserna.

I dagens fight hade umelaget länge ledningen med 2-1 sedan David Nygren ordnat en snabb seger på femtebordet. Smålänningarna kom dock i kapp och ställningen efter tidskontrollen var 3,5-3,5. Kvar var Johan Larsson med ett ovisst parti mot Michael de Verdier. Det slutade efter mycket kamp remi och därmed blev det oavgjort. Förutom David vann även Ulf Hammar (igen!) på sistabordet. Vi noterar också två stormästarremier för Fredrik Lindgren och Viktor Forsberg som luggade Harry Schüssler respektive Axel Ornstein på varsin halva! EAA hade nästan 100p bättre i snittranking så vi behöver inte skämmas för poängen. Ett gott dagsverke av västerbottningarna!
Seger mot Västerviks ASK (08 mar 2008)
En nödvändig vinst mot Västerviks ASK inledde Superettaslutspelet för Rockaden Umeås del. Segersiffrorna blev 5,5-2,5 efter segrar för Viktor Forsberg, Magnus Hellström Jimmy Mårdell och Ulf Hammar. Viktorian grundlades på de lägre borden där det blev idel segrar. Magnus fortsätter segertåget i förstalaget och Ulf Hammar har också en fortsatt positiv trend. Inne i ett negativt stim är dock Rickard Engman som förlorade sitt tredje raka långparti (två i UM) vilket måste vara länge sedan det inträffade. Tabell.

Idag fortsätter spelet i Uppsala då degraderade elitserielaget Eksjö-Aneby Alliansen sitter på andra sidan brädorna. En mycket svår och viktig match i mittskiktet. Igår mönstrade smålänningarna en mycket stark laguppställning med bl a stormästarna Schüssler och Ornstein i besättningen. Törs vi hoppas på revansch för den förhatliga 4,5-3,5-förlusten ifjol i Elitserien? Slutspelet i Uppsala.
Ödesepilog för förstalaget (07 mar 2008)
I helgen avslutas Superettan via ett slutspel i Uppsala. SK Rockaden Umeå har tre svåra matcher på programmet och behöver nog minst 3p för att greja nytt kontrakt. I tur och ordning möter vi Västerviks ASK (fredag), Eksjö-Aneby Alliansen (lördag) samt SS Manhem II (söndag). Samtidigt avgörs också slutspelet i Elitserien på Katedralskolan i centrala Uppsala. Lärdomsstaden är därmed schackets Mecka i helgen! För västerbottningarnas del blir det en nagelbitare, men vi hoppas på fru Fortuna. Spelet kan följas här. Övriga umelag är spellediga, först nästa helg avslutas det allsvenska spelet i de lägre divisionerna.
Alexander sportlovsbäst (06 mar 2008)
Traditionellt avgjordes idag Sportlovscupen eller om man så vill junior-KM. Slutsegrare blev Alexander Frisk som vann utan att tappa en enda poäng. Övriga på pallen Simon Eriksson och Rasmus Nyman. Resultat;

1) Alexander Frisk, 7p/7
2) Simon Eriksson, 6p
3) Rasmus Nyman, 5p
4) James Lindström, 4p
5) Tintin Burman, 3,5p
6-8) Bobby Zhou, Daniel Granberg, Hampus Hammarberg alla 3p
9-13) Jacob Lindström, Maja Lundskog, Anton Johansson, Joel Stålbjörk, Mirja Zschau Kinnunen alla 2,5p
14) Artem Pavlenko, 2p
Schackfest (06 mar 2008)
Nu finns inbjudan till vårens Schackfest framtagen. Vi hoppas på många deltagande medlemmar, anmäl Dig redan idag!
Kommande juniortävlingar i Umeå (01 mar 2008)
Det rör på sig i juniorsammanhang hos Rockaden Umeå. Följande evenemang avgörs den närmaste tiden;

Torsdag 6/3 kl. 15.00, Sportlovscupen på klubben.

Söndag 6/4 kl. 11.00, DM för 4-manna Skollag på klubben. Vinnande lag från respektive stadium får om viljan finns spela Skollag-SM i Mölndal 17-18/5.

Söndag 13/4 kl. 12.00, Schack-4:an final på Tegs Centralskola. Vinnande klass får spela Sverigefinalen i Globen 10/5.

Söndag 27/4 kl. 11.00, Individuella Skol-DM på klubben.

Vid frågor rörande ovanstående tävlingar ring; Magnus Stenius 070-681 45 14, Fredrik Wikström 073-037 09 14 eller Mikael Forsberg 070-640 01 60.
Schack-4:an finalen den 13/4 (01 mar 2008)
Det är nu bestämt att Schack-4:ans kommunfinal i Umeå avgörs på Tegs Centralskola (aulan och matsalen) söndagen den 13 april kl. 12.00-ca kl. 15.00. Med det sug som varit kring Schack-4:an i staden, här skall vi speciellt tacka Magnus Stenius som fungerat som schackpedagog, så kan det nog bli närmare 300 barn som kommer till start. Vinnande klass får åka till Globen och spela Sverigefinal den 10:e maj!

Ett planeringsmöte rörande finalen kommer att hållas på schackklubben onsdag 5/3 kl. 18.00.
Lottning UM rond 6 (01 mar 2008)
Det börjar dra ihop sig i Umemästerskapet, rond 6 av totalt 9 avgörs på måndag (3/3). Ulf Hammar som skrällvann bakom svart sist mot Rickard Engman toppar på 5p före ett koppel av spelare med 3,5p; Ulf Hammarström, Rickard Engman, David Nygren och Magnus Hellström. Hammar får nu bekänna färg mot ytterligare en svårflörtad spelare, vit mot David Nygren i rond 6. Partiet mellan Magnus Hellström och Åke Granström är uppskjutet då Åke befinner sig på solsemester runt Medelhavet. Lottning och tabell.
Rolf Sandström död (01 mar 2008)
Efter en lång och besvärlig sjukdom har Rolf Sandström avlidit i Umeå den 24 februari, 84 år gammal. När han som nybliven pensionär på 90-talets början återvände till Västerbotten, efter många år i Stockholm, blev han medlem i SK Rockaden Umeå. Trots sin Parkinsonsjukdom var han en hängiven schackspelare så länge orken fanns där. Med sitt spjuveraktiga manér och glimten i ögat roade han såväl yngre som äldre medlemmar på klubbkvällar och under allsvenska resor. När schackklubben hade dålig ekonomi ställde han gladeligen upp och betalade in en större summa pengar som en slags livslång medlemsavgift som han själv uttryckte det.

På senare år, med stigande ålder och förvärrad sjukdom, avtog schackspelandet på klubben fullt förståeligt. SK Rockaden Umeå har sorg - TACK för alla trevliga minnen Rolf.
Viktiga 2p för förstalaget (24 feb 2008)
Förstalaget gjorde idag sin plikt och slog tillbaka Upsala ASS II på hemmaplan i sjätte ronden av Superettan. Segersiffrorna skrevs till klara 6-2 och resultatet var helt rättvist. Vid tidskontrollen efter 40 drag var matchen över sedan i tur och ordning David Nygren, Ulf Hammar, Rickard Engman och Magnus Hellström vunnit sina partier. Sedan följde fyra stabila remier för Viktor Forsberg, Ulf Hammarström, Johan Larsson och Fredrik Lindgren.

Umelaget var högre rankade på samtliga bord så det var verkligen ett gott dagsverke från förstalagets sida. Bland segrarna rosar vi Davids etta som inte var frukten av någon bortsättning från motståndarens sida, vilket präglade de övriga vinstpartierna, utan istället var en taktisk triumf i sedvanlig Davidanda. Fredrik fick slita mest för remi, pjäs under på slutet, men en långt framskriden bonde skapade jämvikt i det partiet.

Nu återstår bara slutspelet i Uppsala i början på mars. Då väntar i tur och ordning; Västerviks ASK, Eksjö-Aneby-Alliansen samt SS Manhem II. För förstalaget gäller det att i första hand säkra nytt Superettakontrakt vilket nog kräver minst 3p. En tuff men inspirerande uppgift.

Andralaget, i division 2, spelade idag seriefinal borta mot Fagerviks SK. Ett reservbetonat II-lag kämpade till sig 4-4 trots att man var lägre rankade på samtliga bord. Ende vinnaren i laget blev lagledaren Urban Eriksson och ende förloraren blev Magnus Stenius. I övrigt noterades idel remier! Kryssade gjorde Henrik Isaksson, Leif Svensson, Ola Grimsholm, Lennart Almquist, Ingemar Wincent och Simon Eriksson. Vi plussar extra för en förkyld Isaksson som nådde ett oavgjort resultat mot Sundsvallslagets nestor, svårspelade Nils-Åke Malmdin. Slutresultatet innebär att andralaget är i ett ingenmansland inför sista ronden då Gnarps SK väntar hemma. GSK som vid vinst tar hem seriesegern på bättre partikvot än Fagerviks SK. Hälsingarna skall dock få slita för att få med sig några poäng från Umeå.

Tredjelaget, i division 3, var spellediga denna helg. Serien avslutas borta mot Östersunds SS II i mitten av mars.
Länsserieguldet till Skellefteå SK (23 feb 2008)
Skellefteå SK fick idag revansch för fjolårets bensax på målsnöret i Länsserien när guldet gick till Rockaden IV efter det att SSK förlorat sista rondens match hemma mot Obbola SK. I år möttes SSK och Rockaden IV i den sista helt avgörande matchen och umegrabbarna var tvingade att vinna för att fixa guldet till södra länsdelen. Nu gick det inte så utan guldstadens mannar vann med 3-1 och tog därmed obesegrade hem guldet i Länsserien. Tyvärr var umelaget tvingade att lämna en walkover vilket gjorde uppdraget på förhand i princip omöjligt. Den ende vinnaren hos gästerna blev Simon Eriksson som visar att formen från hösten håller i sig. Tabell.

Skellefteå SK - Rockaden IV Umeå, 3-1

1) Stig Hedenström 1951 - Christoffer Vikström 1606, 1-0
2) Bo Stenmark 1801 - Simon Eriksson 1637, 0-1
3) Lennart Lundgren 1683 - Rasmus Nyman 1278, 1-0
4) Per-Hugo Dahlberg 1495 - w.o 1-0

I segrande Skellefteå SK:s lag har under säsongen Stig Hedenström, Thomas Gustafsson, Bo Stenmark, Lennart Lundgren, Per-Hugo Dahlberg och Henning Brännström spelat.

Allsvensk helg (22 feb 2008)
En viktig match för nytt Superettakontrakt spelas hemma i klubblokalen på söndag mot Upsala ASS II. Starttiden är kl. 12.30 och alla hugade hälsas välkomna till Mariehem.

Samtidigt spelar andralaget en ren seriefinal borta mot Fagerviks SK. Tredjelaget är spellediga till i mitten av mars.
UM lottning och resultat (19 feb 2008)
Igår avgjordes full omgång i Umemästerskapet (rond 4). Resultat, tabell och lottning kan beskådas här.
Förvirrad Hammar spikade igen i Handicapblixten (11 feb 2008)
I tron att det var rond i Umemästerskapet ikväll kom Ulf Hammar till klubben (även andra var dåligt uppdaterade...). Hursomhelst väl på plats var han med den i den egentliga klubbtävlingen för dagen Handicapblixt 1 istället och det med ett lyckat facit. På 8p/8(!) vann han kvällens övningar överlägset.

1. Ulf Hammar, 8p/8, 10 GP-poäng
2. David Nygren, 6,5p, 8
3. Kristian Fahlén, 5,5p, 7
4. Christoffer Vikström, 4p, 6
5. Mikael Forsberg, 4p, 5
6. Henrik Isaksson, 3,5p, 4
7. Anders Jonsson, 3p, 3
8. Lars Frängsmyr, 1,5p, 2
9. Stefan Dahlblom 1p, 1
Gösta gjorde det igen! (10 feb 2008)
Även i blixt visade sig Gösta Enqvist, Skellefteå SK vara bäst i länet. Men det krävdes särskiljning i form av ett helt avgörande omspelsparti med Rockaden Umeås Viktor Forsberg. Bägge spelarna noterade 10p/11 i grundspelet. Sista pallplatsen intog Stig Hedenström, Skellefteå SK med 8p. Resultat blixt-DM 2008;

1) Gösta Enqvist, Skellefteå SK, 10p/11
2) Viktor Forsberg, Rockaden Umeå, 10p
3) Stig Hedenström, Skellefteå SK, 8p
4) Rickard Engman, Rockaden Umeå, 7,5p
5) Jonas Burman, Rockaden Umeå, 6,5p
6) Lennart Lundgren, Skellefteå SK, 6p
7) Sture Eriksson, Skellefteå SK, 5,5p
8) Torgny Jonsson, Lövångers SK, 3,5p
9) Mikael Forsberg, Rockaden Umeå, 3,5p
10) Rune Löfqvist, Lövångers SK, 3,5p
11) Rasmus Nyman, Rockaden Umeå, 1,5p
12) Per-Hugo Dahlberg, Skellefteå SK, 0p

Före blixtrandet avhölls ett stilla årsmöte i Västerbottens Schackförbund, inget kontroversiellt debatterades. Hur få fart på DM-tävlingarna är den enda fråga som styrelsen får fundera vidare på. Ett fortsatt samarrangemang med Norrbotten var önskvärt tyckte de närvarande.

Gösta tog hem snabb-DM (09 feb 2008)
Skellefteå SK:s Gösta Enqvist tog hem dagens snabb-DM i Kyrkstan, Lövånger. Remi i ett löparslutspel mot Rockaden Umeås Viktor Forsberg i rond 2 och resten vinster blev hans facit. Silver till Viktor och brons till klubbkompisen Rickard Engman bägge 5,5p/7. Det inbördes partiet dem emellan vanns av Rickard. Imorgon hålls årsmöte i Västerbottens Schackförbund följt av blixt-DM, alla mot alla. Starttiden för morgondagens övningar är kl. 11.00 i Lövånger även det. Slutresultat snabb-DM 2008;

1) Gösta Enqvist, Skellefteå SK, 6,5p/7
2) Viktor Forsberg, Rockaden Umeå, 5,5p
3) Rickard Engman, Rockaden Umeå, 5,5p
4) Jonas Burman, Rockaden Umeå, 4,5p
5) Stig Hedenström, Skellefteå SK, 3p
6) Mikael Forsberg, Rockaden Umeå, 3p
7) Torgny Jonsson, Lövångers SK, 3p
8) Rune Löfqvist, Lövångers SK, 1,5p
9) Rasmus Nyman, Rockaden Umeå, 1,5p
10) Per-Hugo Dahlberg, Skellefteå SK, 1p
Halvtid i snabb-DM (09 feb 2008)
Resultat efter 3 ronder av 7 i VSF:s snabb-DM (15-minuterspartier);

1-4) Viktor Forsberg, Rockaden Umeå, Rickard Engman, do, Jonas Burman, do och Gösta Enqvist, Skellefteå SK alla 2,5p/3.
5-8) Mikael Forsberg, Rockaden Umeå, Per-Hugo Dahlberg, Skellefteå SK, Stig Hedenström, do och Rune Löfqvist, Lövångers SK alla 1p/3.
9-10) Rasmus Nyman, Rockaden Umeå och Torgny Jonsson, Lövångers SK båda 0,5p/3.
DM-dags i Lövånger (08 feb 2008)
I helgen är det DM-dags i Lövånger. Både snabbschacks- och blixt-DM avgörs i Mellanbygden. Däremellan hålls även årsmöte i Västerbottens Schackförbund. Vi återkommer till resultaten på söndag.
UM-resultat (07 feb 2008)
Igår onsdag spelades de två uppskjutna partierna i Umemästerskapet, resultat;

Rune Sandström 1618-Henrik Isaksson 2002, 0-1
Christoffer Vikström 1606-Rasmus Nyman 1278, 1-0

Det innebär att lottningen för rond 4 (18/2) redan är klar.
Tränarskolan steg 1 i Umeå 16-17 februari (06 feb 2008)
Sent omsider har äntligen en inbjudan kommit till Tränarskolan steg 1 som hålls i Umeå den 16-17 februari. Utbildningskommittén och Mats Eriksson är det som står bakom inbjudan och kursen pågår från lunch till lunch från lördag - söndag. Platsen är Uman Hotell. Vill Du vara med så hör med vår ordförande Mikael Forsberg (090-187347) om det är OK. Schackklubben står för deltagaravgiften (exkl. hotellkostnaden då den inte behövs för oss umebor). Hör dock av dig till Mikael snarast då sista anmälningsdag är måndag 11/2. Inbjudan.
Derbyseger för tredjelaget (03 feb 2008)
Det var två jämnrankade lag som drabbade samman i division 3-derbyt mellan Rockaden III-SK Örnen idag. I snittrankingen skiljde blott 3p i fördel för ångermanlänningarna. Hursomhelst matchen vanns av umelaget med rättvisa 4-2. Vinnare hos hemmalaget blev Ulf Hammarström, Henrik Isaksson, Lars Frängsmyr och Stefan Dahlblom. Ulf vann förstabordsfighten mot Mårten Sjölander, Henrik lyckades binda upp x-rockadaren Jim Ahlins pjäser och motståndaren kom aldrig till rockad, Lars fortsatte visa fighting spirit bakom de vita pjäserna och Stefan tog sin första allsvenska seger någonsin. Förlusterna noterades för Leif Svensson och Rasmus Nyman. Leif spelade i vanlig ordning offensivt men offrade bort sig med de svarta pjäserna och Rasmus kämpade väl men förlorade mot en bättre motståndare. Med en rond kvar i serien står kampen om seriesegern mellan Sollefteå SS och tredjelaget. SSS möter Fagerviks SK II borta i sista ronden och själva gästar vi Jämtland och Östersunds SS II. I nuläget har vi samma matchpoäng (5p) men 2 partipoäng sämre än kollegorna från Nipstaden. Division 3:1.
Umemästerskapet på nätet (01 feb 2008)
Nu finns Umemästerskapets lottning och tabell här på hemsidan. En viss skönhetsfläck finns i presentationen och det är de två tomrader där Magnus Stenius och Alexander Frisks namn skulle ha stått. Det verkar bli problem i publiceringen då deras namn tagits bort trots att de inte spelat något parti men funnits med i lottningen de två första ronderna. Vi får stå ut med det - de finns ju varken med i resultatlistan eller i ratingberäkningen och det är ju huvudsaken. Deras namn kommer ju också att försvinna när vi har lottat rond 4.
Derby i division 3 (01 feb 2008)
På söndag, kl. 11.00 i klubblokalen, spelas division 3-derbyt mot SK Örnen. För Rockaden III har säsongen hittills inneburit en seger hemma mot Fagerviks SK II 4-2 och en oavgjord match med mersmak borta mot ratingstarka Sollefteå SS 3-3. Ångermanlänningarna har hittills besegrat Fagerviks SK II och Östersunds SS II men även hunnit med att få storstryk hemma mot Sollefteå SS 0,5-5,5. I en haltande tabell toppar kollegorna från Foppaland med 4p men både tredjelaget och Sollefteå SS jagar 1p bakom. Upplagt för spänning med andra ord. Alla hälsas välkomna till Mariehem för att ta del av derbystämningen och schackspelandet. Aktuell division 3-tabell. Övriga Rockadenlag är spellediga denna helg.
Nyheter och lottning rörande Umemästerskapet (01 feb 2008)
Här kommer alla resultat från Umemästerskapets rond 1 och 2. Tyvärr har två spelare blivit inlottade utan möjlighet att vara med - därför stryks de nu ur turneringen (Magnus Stenius och Alexander Frisk). Detta medför att vissa spelare har fått några gratisettor i inledningen men förhoppningsvis blir det inte orättvist i längden eftersom nio ronder bland 16 spelare är ganska utslagsgivande. Förhoppningsvis kan vi få turneringen att "sätta sig" nu. Resultat och tabell

Resultat;
Rond 1:
1) Åke Granström 1794 - Rickard Engman 2253, 0-1
2) David Nygren 2253 - Rune Sandström 1618, 1-0
3) Sven Leijon 1516 - Ulf Hammar 2098, 0-1
4) Magnus Hellström 2091 - Anders Jonsson 1502, 1-0
5) Stefan Dahlblom 1247 - Ulf Hammarström 2018, 0-1
6) Henrik Isaksson 2002 - Ragnvald Malmstig 1238, 1-0
7) Rasmus Nyman 1278 - Mikael Forsberg 1539, 0-1
8) Christoffer Vikström 1606 - Magnus Stenius 1664, 1-0 w.o
9) Kristian Fahlén 1500 - Alexander Frisk 1182, 1-0 w.o

Rond 2:
1) Rickard Engman 2253 - Magnus Hellström 2091, remi
2) Ulf Hammarström 2018 - David Nygren 2253, 1-0
3) Ulf Hammar 2098 - Henrik Isaksson 2002, 1-0
4) Magnus Stenius 1664 - Kristian Fahlén 1500, 0-1 w.o
5) Christoffer Vikström 1606 - Rasmus Nyman 1278, uppskj
6) Alexander Frisk 1182 - Mikael Forsberg 1539, 0-1 w.o
7) Anders Jonsson 1502 - Åke Granström 1794, 0-1
8) Rune Sandström 1618 - Stefan Dahlblom 1247, 1-0
9) Ragnvald Malmstig 1238 - Sven Leijon 1516, 0-1

Lottning rond 3 (måndag 4/2):
1) Mikael Forsberg 1539 - Ulf Hammar 2098
2) Kristian Fahlén 1500 - Ulf Hammarström 2018
3) Rickard Engman 2253 - Christoffer Vikström 1606
4) Magnus Hellström 2091 - David Nygren 2253
5) Rune Sandström 1618 - Henrik Isaksson 2002
6) Sven Leijon 1516 - Åke Granström 1794
7) Rasmus Nyman 1278 - Anders Jonsson 1502
8) Ragnvald Malmstig 1238 - Stefan Dahlblom 1247
Sandagården avslutade med vinst (27 jan 2008)
Sandagården vann idag jumbofinalen i Länsserien mot Obbola SK. 2,5-1,5 blev slutresultatet efter tre remier och en seger. Ende vinnaren denna söndag blev Lars Frängsmyr som besegrade skärgårdslagets Sivert Hjältén som vit. Länsserien.

Ett uppskjutet parti från Umemästerskapets första rond avgjordes också. Rasmus Nyman 1278-Mikael Forsberg 1539, 0-1.
Länsserieavslutning (26 jan 2008)
Söndag kl. 11.00 på klubben avslutas Länsserien anno 2007/08. Sandagården tar emot Obbola SK i en ren jumbofinal. Alla hälsas välkomna som åskådare. Seriefinalen mellan Skellefteå SK - Rockaden IV Umeå avgörs vid ett senare tillfälle, oklart när. Länsserien.
Umemästerskapet resultat och lottning (26 jan 2008)
I måndags var det premiär för Umemästerskapet. Första ronden var kliniskt ren från skrällar, alla de högrankade vann. Tre partier blev ospelade, i skrivande stund är det ovisst om alla dessa spelare skall vara med eller ej samt om det tillkommer någon. Kommer man inte på måndag (28/1) eller meddelar turneringsledaren Jonas Burman (13 51 18) innan så tas man bort från turneringen. OBS! Man kan fortfarande anmäla sig och vara med om man av någon anledning missade starten.

1) Åke Granström 1794 - Rickard Engman 2253, 0-1
2) David Nygren 2253 - Rune Sandström 1618, 1-0
3) Sven Leijon 1516 - Ulf Hammar 2098, 0-1
4) Magnus Hellström 2091 - Anders Jonsson 1502, 1-0
5) Stefan Dahlblom 1247 - Ulf Hammarström 2018, 0-1
6) Henrik Isaksson 2002 - Ragnvald Malmstig 1238, 1-0
7) Rasmus Nyman 1278 - Mikael Forsberg 1539, uppskj
8) Christoffer Vikström 1606 - Magnus Stenius 1664, uppskj
9) Kristian Fahlén 1500 - Alexander Frisk 1182, uppskj

Lottning rond 2 (kan modifieras bland de som ej spelat hittills dvs bord 5-7);

1) Rickard Engman 2253 - Magnus Hellström 2091
2) Ulf Hammarström 2018 - David Nygren 2253
3) Ulf Hammar 2098 - Henrik Isaksson 2002
4) Magnus Stenius 1664 - Kristian Fahlén 1500
5) Christoffer Vikström 1606 - Rasmus Nyman 1278
6) Alexander Frisk 1182 - Mikael Forsberg 1539
7) Anders Jonsson 1502 - Åke Granström 1794
8) Rune Sandström 1618 - Stefan Dahlblom 1247
9) Ragnvald Malmstig 1238 - Sven Leijon 1516
Tobias DM-etta (20 jan 2008)
Trots att Rockaden Umeås spelare utgjorde halva startfältet så blev vi endast belönade med en delad tredjeplats när DM i helgen avgjordes i Skellefteå. Guldet gick rättvist till Tobias Pettersson, SS Luleå med 6p över de sju ronderna. Tobias genomförde taktiken väl när han slog de lägre rankade spelarna och remiserade mot de som hade bättre ranking än honom själv, David Nygren, Rockaden Umeå och Nicklas Marklund, Skellefteå SK.

Nicklas Marklund hade tätkontakt inför sista ronden men föll där i ett tidsnödsdrama mot Umeås Ola Grimsholm. Detta blev turneringens parti. Efter en synnerligen låst inledning med mycket lavering och snudd på 50-dragsregelremi tog partiet en oanad svängning. Ola låg i parterr tidsmässigt men lyckades få in Lf1(!) och fick sedan maxa på klockan och göra typ 30-40 drag på en minut innan han lyckades matta Nicklas i ena hörnet. Då hade Nicklas klocka gått i princip oavbrutet i 10 minuter i sträck. Totalt gjordes närmare 140 drag i partiet, starkt kämpat av Ola! Ola hade för övrigt en annorlunda turnering. Ingen seger (inte ens en remi!) i snabbschackspartierna följdes av fyra raka vinster i långpartierna och många nya rankingpoäng.

Nicklas stannade på 5,5p, en poäng tillgodo på de bägge Davidarna, Nygren och Ahrner, SS Luleå. Fjolårsmästaren Nygren hade en aningen tung tävling med ingen seger i långpartierna (men tre remier!), ovanligt för honom. Därmed har David endast en seger på de 15 senaste långpartierna - inne i en ond trend onekligen.

Jonas Burman och Mikael Forsberg intog jumboplatserna men var också lägst rankade i startfältet. Förutom en inbördes styrelseremi grejade Jonas en remi med mersmak mot Erik Degerstedt, SS Luleå i sista ronden.

Med endast 8 deltagare har nog det sista DM:et i det här formatet avgjorts. En skilsmässa mellan NSF och VSF är nog tyvärr enda lösningen för att locka spelarna tillbaka till DM-brädorna. Lite synd eftersom förutsättningarna för riktigt trevliga och starka tävlingar funnits. Slutresultat och bilder.
Deltagarfattigt DM (19 jan 2008)
En liten men trägen skara spelare (de sista entusiasterna?!) deltar i årets, med Norrbottens SF gemensamma, långparti-DM. Endast 8 spelare på plats i Skellefteå SK:s spellokal är ett trist rekord av negativ art. Den enda fördelen är att det blir rättvist när alla möter alla i turneringen! Efter fyra ronder, av totalt sju, toppar Nicklas Marklund och Tobias Pettersson, bägge SS Luleå på 4p/4. Bäste umebo hittills är föga överraskande David Nygren med 3,5p/4. Övriga umespelare har gått dåligt i snabbschackspartierna; Ola Grimsholm 1p, Jonas Burman 0,5p och Mikael Forsberg 0,5p. I skrivande stund återstår tre långpartier lördag kväll och söndag, många av dem är av finalkaraktär. Resultat
Umemästerskapet (18 jan 2008)
På måndag startar vårens långkörare Umemästerskapet. Nio ronder långpartier, om deltagarantalet tillåter spelas Berger annars Monrad, som pågår med några måndagars uppehåll till och med den 7 april. Ta chansen att vara med annars blir måndagarna tråkigare här under våren. Anmälan senast kl. 18.00 på klubben på måndag. Kan man inte komma första kvällen men vill vara med ändå går det att ringa turneringsledaren Jonas Burman 070-3464447.
DM lockar otroligt få umespelare (18 jan 2008)
Det tredje gemensamma långparti-DM:et för Norrbottens SF och Västerbottens SF avgörs i Skellefteå i helgen. I skrivande stund verkar det som om endast David Nygren, Ola Grimsholm, Jonas Burman och Mikael Forsberg kommer till start från Rockaden Umeå. Uselt är det rätta ordet.

Deltagarantalet har stadigt sjunkit sedan nymodigheten att spela tillsammans med NSF sjösattes. Varför kan man undra?! Ju större möjlighet till ett bra startfält, kvalitativa partier osv ju glesare runt brädena... Lite grann som om Skellefteå AIK i ishockey skulle spela inför en större publik om man ramlade ner i typ division 1 än om man spelar i Elitserien! Återstår att se om samspelet med NSF blir bestående efter ännu ett år av svalt intresse?! Hursomhelst om vi kommer åt datorer i Guldstaden kommer vi att försöka lägga ut halvtidsresultaten på lördag kväll.
David spikade igen (15 jan 2008)
Vi är skyldiga Er resultaten från gårdagens Öppningsblixt. Först kom David Nygren sedan kom ingen, ingen och sedan på pallen Henrik Isaksson och Leif Svensson bägge 5,5p.

1. David Nygren 8p/8
2. Henrik Isaksson 5,5p
3. Leif Svensson 5,5p
4. Kristian Fahlén 4p
5. Mikael Forsberg 4p
6. Christoffer Vikström 3p
7. Simon Eriksson 2,5p
8. Lars-Erik Hasselgren 2,5p
9. Stefan Dahlblom 1p

Nio deltagare var väl ingenting att hänga i trettondagknutsgranen men ändå det var ju Idrottsgala på TV. Vi hoppas på fler spelare till nästa måndag då som bekant Umemästerskapet (9 ronder långparti) drar igång.
Säsongspremiär (14 jan 2008)
Ikväll kl. 18.00 på klubben är det säsongspremiär för vårterminen 2008. Öppningsblixt i vanlig ordning, dvs alla mot alla, med 5 min/person. Dessutom är det gratis. Alla hälsas välkomna till Mariehemsvägen 2L.
Ånyo 4,5-3,5-förlust (13 jan 2008)
Det vill sig inte för förstalaget i Superettan. Idag mot Farsta SK blev det återigen 4,5-3,5 i baken. Vet inte om vi alltid kan skylla på otur, missflyt osv. De vanliga ingredienserna i matcherna fanns där även idag dvs. bortsättningar, tidsförluster osv. Låt oss i all enkelhet konstatera att vi var längre ifrån poäng idag jämfört med igår.

Låt oss också glädjas åt segrar för Erik Malmstig, Magnus Hellström (igen!) och Jimmy Mårdell. Magnus har bara förlorat två långpartier sedan i september och det emot David Nygren i KM och Ralf Åkesson i Björkstadsschacket! Remin fixade Viktor Forsberg. Den som möjligtvis kunde ha förändrat slutresultatet var David Nygren. Han satte dock bort sig i motståndarens tidsnöd. Resultaten idag i serien innebär att förstalaget nu ligger på nedflyttningsplats i Superettan. Vi får ta nya tag hemma mot Upsala ASS II i februari. Superettan.
Förlust i spännande match för förstalaget (12 jan 2008)
Bortamatchen mot Rockaden II Stockholm blev precis så svår som förutspått. Efter mycket spänning fick förstalaget ge sig med minsta möjliga marginal, 4,5-3,5 till 08:orna. Tredje raka förlusten mot stockholmarna som utgör något av ett spöke för västerbottningarna. Märk väl att vi slog deras förstalag förra säsongen!

Ställningen var ett tag 3-3 och då såg det ut som om vi minst skulle greja oavgjort. Tyvärr valde Jimmy Mårdell fel plan på sista bord och då Viktor Forsberg inte kunde krama mer än remi ur sitt parti blev det ännu ett hårt nederlag. Segrar i matchen tog David Nygren som äntligen hittat tillbaka till vinnarcirkeln, Johan Larsson som blir bara bättre ju mindre han spelar samt reserven Magnus Hellström som övertygade på 7:e bord. Kuriosa i övrigt var att Rickard Engmans motståndare kom 30 minuter sent till brädan bara för att dra dragen 1. e4 e5 2. Dh5(!) vilket fick nordmalingssonen att börja tänka. Följdriktigt tog tiden slut för Rickard som förlorade partiet på tid. En annan tidsslukare var Fredrik Lindgren för dagen placerad på förstabordet.

Nu gäller det att mobilisera kraft för morgondagens drabbning mot Farsta SK. En om möjligt än tuffare motståndare som dock brukar passa umelaget lite bättre. Det krävs 2p för att vi inte skall behöva titta neråt i Superettatabellen.
Gamblern Caissa åter (11 jan 2008)
Rockaden Umeås egna tipsbolag Caissa är åter på banan efter välbehövlig julvila. Schackgudinnan Caissa har i sitt nyårslöfte till kassören lovat att 2008 skall bli ett vinstgivande år. Återstår bara för dem som vill att ansluta sig till bolaget och stödja klubben - se till att både Du och schackklubben blir en vinnare?!

Är Du intresserad att vara med hör av dig till kassören Jonas Burman via telefon, mail eller personlig kontakt. Gäller givetvis dem som eventuellt vill dra sig ur sina åtaganden också. Hur det hela fungerar kan Du läsa om på Caissasidan.
Omstart för Superettan (11 jan 2008)
Stockholm och två matcher i Superettan väntar för Rockaden Umeås förstalag i helgen. På lördag gästar vi Rockaden II Stockholm och på söndag möter vi Farsta SK. Två mycket tuffa bortamatcher mot toppkonkurrenter. Rockadenkollegorna har två segrar (Örgryte SK och Upsala ASS II) och en förlust (SS Manhem II) hittills medan Farsta är obesegrade efter oavgjort mot SS Manhem II och storseger över Lundby SS.

För vår egen del har vi ju "blandat och gett" hittills. Kalasseger över bottenlaget Lundby SS (6-2), storförlust mot Örgryte SK (2,5-5,5) och så då sist det snöpliga krysset hemma mot ett reservbetonat SK Passanten (4-4). Var står förstalaget?! Blir det fågel eller fisk i nyinrättade Superettan?! Svaren kan mycket väl komma efter helgens matcher i huvudstaden. Vi kommer att försöka hålla Er uppdaterade om skeendet här på hemsidan. Superettan.
Ny ratinglista (08 jan 2008)
Den nya ratinglistan finns nu till allmänt beskådande. Det överlägset största ratinglyftet står Simon Eriksson för, med imponerande +326 (!!). Starkt framåt har också Magnus Hellström (+117), Jan-Ola Kollin (+110) och Rasmus Nyman (+103) gått.

Hela listan
Spelprogrammet klart (05 jan 2008)
Vårens spelprogram är nu upplagt här på nätet. Under nästa vecka kommer programmet att fysiskt delas ut i medlemmarnas brevlådor via Postens försorg.
F d umespelare tog hem Rilton OPEN (05 jan 2008)
Rilton, 37:e upplagan, är avslutad för denna gång. Nyordningen gav en starkare huvudturnering vilket inte minst syns på umeresultaten i Rilton Cup. Jimmy Mårdell blev bäste man på 67:e plats med 3,5p. Jimmy vann över Schack 64:s Michael Mattsson men i övrigt blev det som mest remi för Tegssonen. David Nygren hade det än jobbigare och vann inget parti genom spel - istället kom den enda vinsten på frirond - när hände det David sist? Han stannade på 2,5p, 81:a plats av totalt 84, och noterbart är att alla svarta partier (4 st) slutade med nollor.

Vann turneringen efter särskiljning gjorde stormästaren Radoslaw Wojtaszek, Polen med 6,5p och 37 kvalitetspoäng. Ytterligare åtta spelare nådde 6,5p vilket bevisar hur jämnt det var i toppen. Bland dem stormästarna Pia Cramling, Sollentuna SK, Evgenij Agrest, do och IM Bengt Lindberg, Farsta SK. I övrigt kan noteras att t ex Lucas Wickström, Linköpings ASS tog 4,5p, Jörgen Eriksson, Kristallens SK 4p och Tobias Pettersson, SS Luleå 3,5p.

Ulf Hammar deltog i Rilton ELO. Rankad tvåa kan han väl ändå vara hyfsat nöjd med sin slutliga sjundeplats? Ulf stannade på 6,5p/9 och noterade ingen förlust under resans gång! Mattias Ådahl, Västerås SK tog 7,5p vilket räckte till seger före Anders Oven Jansson, Sollentuna SK.

Rilton Open vanns av gamle umebekantingen Tomas Silfver, SK Pjäsen (f d Eriksson, "Pölsa") på fina 6,5p/7. Umeås Jan-Ola Kollin kämpade bra och stannade på 4p/7 via fyra vinstpartier. Tyvärr förlorades alla partier mot högre rankade motståndare.

Totalt deltog 260 spelare i den oomtvistligt starkaste och roligaste årliga schackturneringen i Sverige. Riltonturneringens hemsida.
DM-dags (01 jan 2008)
Det börjar dra ihop sig för det gemensamma långparti-DM:et för Norr- och Västerbotten. 19-20:e januari är det som gäller i Skellefteå, kallat Skellefteå Kraft Open. Här hittar du inbjudan. Förhoppningsvis kommer det att bli en stark turnering - förutsättningarna finns onekligen om många av de bättre på vardera sidan länsgränsen ställer upp. Du från Rockaden Umeå som ämnar vara med hör av Dig till Mikael Forsberg, 090-187347, för planering av bilåkning, logi osv.

Schackintresserad!?

SK Rockaden Umeå bedriver schackverksamhet på Mariehemsvägen 2L, från nybörjare till elit, från junior till senior.

Måndagar 18.00
Tävlingskväll. Vi varvar Blixt, Snabb & Långpartiturneringar.

Tisdagar 18.00
Träning för nybörjare till klass II. Nybörjarkurs startar när vi har intresserade.

Onsdagar 18.00
Schackcafé med föreläsning av tränare. Avancerad problemlösning. Spel utom tävlan.

Torsdagar 18.15
Juniorträning, från 6-20 år i fyra olika grupper, från nybörjare till avancerad.

Besök oss gärna! För mer information mejla: rockaden.info@gmail.com

Speldagar

    1
2
3
456789
10
111213141516
17
181920212223
24
252627282930
31

Fler månader (PDF)

Ratingtoppen

1Marijan Petrov2520E2461
2Lucas Wickström2444E2374
3Viktor Forsberg2406E2379
4Erik Malmstig2337E2295
5Fredrik Lindgren2279E2232
6Jörgen Eriksson2263E2228
7Ulf Hammarström2242E2204
8David Nygren2203E2187
9Ulf Hammar2194E2177
10Johan Larsson2181E2176